İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Meryemana’nın lahdi aranıyor

8 Haziran 2003— 3 gün sürecek arazi çalışmasının ardından ortaya çıkan veriler, 4 gün boyunca masa başında değerlendirilecek. Somut verilere ulaşılması durumunda, Prof. Dr. Fritz Krinzinger’in başkanı olduğu Avusturya Kazıevi, kazı çalışmalarına başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Meryemana lahdinin bulunduğu yönündeki iddialara açıklık getirmek amacıyla görevlendirdiği kuruluşlardan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Jeofizik Bölümü ekibi, arazi çalışmalarına başladı.

DEÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zafer Akçığ başkanlığındaki ekip, lahdin bulunduğu öne sürülen bölgede 3 gün sürecek arazi çalışması yapacak. Bu çalışmanın ardından ortaya çıkan veriler, 4 gün boyunca masa başında değerlendirilecek. Somut verilere ulaşılması durumunda, Prof. Dr. Fritz Krinzinger’in başkanı olduğu Avusturya Kazıevi, kazı çalışmalarına başlayacak.

CAM ODA İÇİNDE

Efes Müzesi’nde görevli Arkeolog Cengiz İçten, yaptığı açıklamada, söz konusu iddianın Türkiye’de heyecan yarattığını belirterek, inançlı ve temiz kişilerin aldatılmaması için kazı çalışmasının gerekli olduğunu anlattı. Bir süre önce evlerinin bahçesinde kuyu kazan 2 Selçuklu, cam bir odanın içinde bir lahit bulduklarını ve lahdin Meryemana’ya ait olduğu iddia ederek Efes Müzesi’ne başvurmuştu.

Yorumlar kapatıldı.