İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Tartışılan Ayasofya konseri gerçekleşti

Tartışmalara sebep olan Ayasofya’daki konser dün akşam protestolar eşliğinde gerçekleşti. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nca ‘Müzik Festivali’ kapsamında verilen konsere basın mensupları alınmadı.

Borusan İstanbul Filormani Orkestrası tarafından verilen konserde büyük güvenlik önlemleri alındı.

Flarmoni Orkestrası’na Gökçen Koray’ın yönettiği İstanbul Devlet Operası Korosu’nun da eşlik ettiği konserin ilk bölümünde, Ahmed Adnan Saygun’un Yunus Emre Oratoryosu’ndan ‘’Benim adım dertli dolap’’, ‘’Aşkın aldı benden beni’’ ve ‘’Sensin kerim sensin rahim Allah sana sundum elim’’ adlı koro parçaları seslendirildi.

Arjantinli besteci Ariel Ramirez’in ‘’Misa Criolla’’ başlıklı yapıtının sunulmasının ardından ikinci bölümde, vokal müzik eserlerinin en tanınmışlarının başında gelen Wolfgang Amadeus Mozart’ın son eseri ‘’Reguiem’’ seslendirildi. 70 kişilik koro ve 40 kişilik orkestra ekibinin yer aldığı konseri İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı’nın yanı sıra Doğan Holding Başkanı Aydın Doğan, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Derviş ve eşi Catherine Derviş, işadamı Cem Boyner ve yabancı konsolosluk temsilcileri ve çok sayıda sanatsever izledi.

Konsere tepkiler büyüktü

Konsere Müslüman din adamalarının yanı sıra Hıristiyan din adamları da karşı çıkmıştı. Fener Rum Patrikhanesi, “Burası kutsal bir mekan. Bir ibadet yerinde böyle bir şeyin yapılması doğru değil. Buranın kutsallığına aykırı. Bizim kiliselerimizde konser olmuyor, camilerde de olmuyor. Burada olması da uygun düşmez.” açıklamasını yapmıştı. İbrahim Doğan, Cihan

Yorumlar kapatıldı.