İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Emin Çölaşan: Birileri bizi yönetiyor! – Hürriyet

HÜKÜMETİMİZ AB’ye uyum için yasa hazırlıyor. Bu tasarının içinde bir madde var ki, gerçekten ilginç!

Kat malikleri onay verdiği ve gerekli izin alındığı takdirde, apartman ve konutlarda ‘‘ibadet yeri’’ açılabilecek! İbadet yeri dediğiniz zaman bütün dinleri kapsıyor. Yani cami-mescit, kilise, sinagog ve ötekiler.

Bunun AB ile ne ilgisi var? AB böyle bir şey istiyor mu? Hayır. O halde niçin bizim hükümet işgüzarlık yapıyor? Gayet basit, hiç kimse evinde kilise-sinagog açtırmayacağına göre, özellikle Anadolu’da kat maliklerine ve ev sahiplerine baskı yapacaklar ve cami sayısı okuldan çok daha fazla olan Türkiye’de apartman dairelerini de camiye, mescide dönüştürecekler.

Anadolu’da sizin oturduğunuz yer için böyle bir öneri geldiğinde ‘‘hayır’’ demeniz mümkün mü? Uğrayacağınız baskıları ve yiyeceğiniz damgaları bir düşünün.

Bu saçma ve aptalca madde kamuoyunda büyük tepki oluşturdu… Ve Abdullah Gül, bu maddenin geri çekildiğini açıklamak zorunda kaldı!

Niçin geri adım attılar?.. Çünkü Türkiye’de devlet ciddiyeti kalmadı. AB’ye yaranmak için AB’yi kalkan olarak kullanmaya kalkışıyorlar. Bu fırsattan yararlanıp kendileri için gerekli maddeleri de yasalara sokuşturmaya başlayıp tepki görünce, geri adım atıyorlar.

Bir adım ileri, bir adım geri! Tepki gelmezse devam et, gelirse geri çekilmeyi bil!

***

……

Yorumlar kapatıldı.