İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ARMAVYA FİRMASI DESTEĞİYLE RÖPORTAJ

Satranç Avrupa Şampiyonası bayanlar karşılaşmaları, Pazartesi günü, 30 civarı ülkeden 107 bayan satranççının katılımıyla başladı. Katılımcılar arasında Ermenistan Bayanlar Satranç Milli Takımı’nın tüm 4 üyesi; Lilit Mgrdiçyan, Elina Danielyan, Gohar Hlğatyan ve Lilit Kaloyan da yer alıyor. Mücadeleye katılan diğer ermeni bayan satranççılarsa; Karabağ, Ermenistan ve Moldova’da birçok kereler şampiyon olmuş Naira Ağababyan ve kızı Elmira Skripçenko-Ağababyan (Fransa). Yarışmalar sonucund, dünya birinciliğine katılacak 17 finalist belirlenecek. Geçen yıl Avrupa 2.si olan Lilit Mgrdiçyan, dünya birinciliğine katılma hakkını zaten elde etmiş durumda.

Bayanlar ve baylar satranç karşılaşmalarının düzenlendiği salonlara girişte ülke bayrakları bizi karşılıyor, ilk bayraksa Ermenistan Cumhuriyeti’ne ait.

Bayanlarda Danielyan, Yunan Papadupulo’yu yenerek ilk oyununu bitirdi. 4. turda Aronyan-Güliyev ve Asryan-Kurnosov partileri berabere bitti. Levon ve Karen 2.5 şar puana sahipler. Vahanyan, Anastasyan ve Movsisyan toplam 3 karşılaşmada 2şer puan topladılar. Minasyan, Lputyan ve Sargsyan’ın 1.5 puanı var. Daha önceki turlardan, Vahanyan’ın Panikas’ı, Anastasyan’ın türk Duman’ı, Aronyan’ın de Vyut’i, Asryan’ın Nikolaidis’i, Minasyan’ın Nihot’u ve Sargsyan’ın Kubreyçik’i yendiğini vurgulayalım. Kurada Minasyan’ın şansı yaver gitmedi ve ilk iki turda en yüksek puanlara sahip satranççılarla karşılaştı. Azmaypaşvili’yle berabere kaldıktan sonra Ardaşes, İvançuk’a karşı büyük avantaj sağlamasına rağmen, acele etti, hata yaptı ve yenildi.

Gagik Harutyunyan (Istanbul’dan bildiriyor)

Yorumlar kapatıldı.