İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: `Ermeni genelgesi´nin iptali istenecek

Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan genelgenin iptali için dava açmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan 14 Nisan 2003 tarihli genelgeyle ilköğretim okullarının 5 ve 7. sınıflarında Ermeni,Yunan-Pontus ve Süryani iddialarını çürütecek konuların ders programlarına alınmasının istendiğini, bu konularda konferans ve kompozisyon yarışması için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine emir verildiğini hatırlattı.

Genelgenin, bir kısım yurttaşları dışladığını, hukuki vatandaşlık bağını yok saydığını ve yurttaşlar arasında ayrım yapmayı amaçladığını savunan Tanrıkulu, çağdaş eğitimin evrensel ilkelerine ve Anayasa’da tanımlanan sosyal bir hukuk devleti olmanın gereklerine aykırı olduğunu ileri sürdü.

Baroların hukukun üstünlüğünü savunmak ve korumak işlevine sahip birer meslek örgütü olduğunu ifade eden Tanrıkulu, şöyle dedi:

”İnsan hakları ve hukukun üstünlüğünü korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırma işlevi gözetilerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan bu ırkçı genelgenin iptal edilmesi amacıyla Baro Yönetim Kurulumuzca dava açılması kararlaştırılmıştır. Genç kuşakları ayırımcıbir anlayışa teslim etmeme yönündeki hukuk ve insanlık değerleri gözetilerek, öncelikle yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi istenmiştir.”

Yorumlar kapatıldı.