İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: BASIN AÇIKLAMASI

Sankt Petersburg’un 300. yılına adanmış etkinliklere katılmak üzere, Başkan Robert Koçaryan ve eşi 30 Mayıs’ta 3 günlük bir ziyaretle, Rusya’nın kuzeydeki başkentine gidecek. Başkana ziyareti esnasında; Dışişler bakanı Vartan Oskanyan, Ermenistan Bilimler Akademisi Bşk. Fadey Sargsyan ve Rusya Fed. Ermenistan Elçisi Armen Smbatyan, resmi yetkililer ve basın eşlik edecek.

Sankt Petersburg ziyareti esnasında, başkan Robert Koçaryan’ın Gürcistan Başkanı Eduard Şevarnadze ve Belarusya başkanı Aleksandr Lukaşenko’yla ikili görüşmeleri öngörülmektedir.

30 Mayıs’ta Sankt Petersburg’daki etkinliklere katılan devlet başkanlarının konaklama merkezi olan “Silver Whisper” gemisinde, BDT ülkeleri devlet başkanları buluşması gerçekleştirilecek olup daha sonra, başkanlar basın toplantısı düzenleyeceklerdir.

Diğer devlet başkanlarıyla beraber, I. Petro’nun heykeli yakınlarında gerçekleştirilecek Sankt Petersburg 300. yılına adanmış törene katılacak olan Ermenistan devlet başkanı, İsahakievski Ana Kilisesini ziyaret edecek ve Marinyan Tiyatrosu gala konserinde hazır bulunacaktır. Başkan Koçaryan, Yekaterina Sarayı, resmi Ermitaj ve Konstantin Sarayı’nı da ziyaret edecek olup, Neva üzerindeki kutlamaların açolışına da katılacaktır.

Sankt Petersburg’u ziyaret eden devlet başkanları ve eşleri şerefine, “Petrotvoretsi” Büyük Saray’da, Rusya Fed. Başkanı Vladimir Putin ve Lyutmila Putin adına tören yemeği verilecektir.

1 haziran’da Başkanın ve beraberindeki heyet Az. Katerina kilisesini ziyaret edecek ve burada ermeni haçtaşının açılışına katılıp, ressam Z. Mirzoyan’ın sergisini gezecektir.

Başkan ayrıca Sankt Petersburg ermeni toplumu temsilcileriyle de görüşmeler yapacaktır.

Robert Koçaryan’ın başkanlık yaptığı heyet 1 Haziranda Erivan’a dönecektir.

Yorumlar kapatıldı.