İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Ermeni katliamı 84 yıl sonra gün yüzüne çıktı

Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Gedikli köyünde Ermenilerin 24 Nisan 1919 tarihinde gerçekleştirdiği katliam gün yüzüne çıktı.

Avrupalı çeşitli bilim adamı ve gazetecilerin de katıldığı toplu mezar açımında Ermeni vahşeti gözler önüne serildi. Gedikli köyünde yıkıntı bir evin içinde öldürülen yaklaşık 150 Türk’ten 96’sının cesedi 84 yıl sonra çıkarıldı. Cesetlerin birçoğunun kafalarında derin kılıç ve satır izleri tespit edilirken, bir kısmının da silahla öldürüldüğü dikkat çekti. Yapılan kazıda kemikler ile birlikte çok sayıda kılıç, kesici alet ve tüfek mermisi de bulundu.

Türk Tarih Kurumu (TTK) öncülüğünde ve Van 100. Yıl Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdulselam Uluçam başkanlığındaki kazıyı, katledilen insanların torunları olan köylüler de izledi. TTK Başkanı Yusuf Halaçoğlu, bugüne kadar Ermenilerin katlettiği yaklaşık 100 toplu mezar bulunduğunu, Ermeni iddialarının aksini ispat için tüm toplu mezarları açacaklarını söyledi. Halaçoğlu, Ermenilerin soykırım iddiaları doğrultusunda 41 bin internet sitesi açtığını aktararak, “Biz Ermenilerin Türkleri katlettiğini bu toplu mezarlar ile kanıtlıyoruz. Eğer onların da böyle bir kanıtı var ise ortaya koysunlar.” dedi. Habib Güler, Emin Öztop, Iğdır

Yorumlar kapatıldı.