İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

nethaber: Sözde Ermeni soykırımı ABD Senatosu´na da getirildi

ABD Kongresi’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nin Adalet İşleri Komisyonu’nda “Ermeni soykırımı” ifadesi kullanılan bir tasarının kabul edilmesinden sonra, soykırım iddialarının dolaylı yoldan tanınmasını amaçlayan bir tasarı da, Kongre’nin üst kanadı Senato’ya getirildi.

Cumhuriyetçi Parti Nevada Senatörü John Ensign ve New Jersey’nin Demokrat Partili Senatörü Jon Corzine, Dışişleri Bakanlığı’nın 2004 yılı bütçe yasasına ek olarak sundukları değişiklik önerisinde, “Ermeni soykırımı” ifadesine de yer verdiler.

Ermeni lobisinin desteğiyle, soykırım iddialarının ABD Kongresi’nde dolaylı olarak tanınmasına yönelik değişiklik önerisi, Dışişleri Bakanlığı 2004 yılı bütçesi, uluslararası yayın faaliyetleri ve 2004-2007 yılları arasında barış gücü faaliyetleri bütçelerini düzenleyen bir tasarıya eklenmek üzere sunuldu. Dolayısıyla, küçük değişikliklerle kabul edilmesi beklenen bu tasarıya yapılacak ekle birlikte, “Ermeni soykırımı” ifadesinin de “arka kapıdan” da olsa Kongre’den geçirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.