İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Patrik Hazretleri Robert Bosch Vakfı Bursiyerlerini Kabul Etti

Robert Bosch Vakfı’nın sağlamış olduğu imkanlarla Türkiye’yi ziyaret eden, eski bir Almanya büyükelçisi önderliğindeki bir grup Alman Uluslararası İlişkiler doktora öğrencisi ve uluslararası şirket yöneticisi, 26 Mayıs Pazartesi günü Kınalıada’ya giderek Patrik Mesrob II Hazretleri tarafından kabul edildiler.

Patrik Hazretleri, konukları Kınalıada Sp. Krikor Lusavoriç Kilisesi’nin bahçesinde kabul ederek Ermeni Kilisesi ve İstanbul Patrikliği’nin tarihçeleri hakkında verdiği özet bilgilerden sonra kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Sorulan sorular genelde, Müslüman bir ülkede Hristiyan azınlık olma, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği, laiklik ve din arasındaki gerginlik yönündeydi.

Patrik Hazretleri her soruyu uygun bir şekilde cevaplarken Avrupa Birliği konusunda şöyle konuştu: “Avrupa Birliği’ne üyelik Türkiye’deki Ermeniler’in de isteğidir. Azınlıklarla ilgili bazı sorunların çözümü bu vesileyle belki biraz daha kolaylaşabilir. Ben, şahsen, Türkiye’nin üyeliği aleyhinde olan Avrupalı tutucu siyasetçilerin her zaman din unsurunu öne süren görüşlerine katılmıyorum. Bu tutum, bence, Avrupa’nın sosyal iç huzuru açısından da tehlikeli. Bugün yaklaşık 30 milyon Müslüman artık Avrupa vatandaşıdır”.

Konuklar, Patrik Hazretleri’ne Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Türkiye’deki tüm okullar için öngördüğü Ermeni Soykırımı konusunda yeni ders ve araştırma programları genelgesi hakkında da sorular sordular. Patrik Hazretleri, “O rezil uygulama hakkında düşüncelerimizi ifade etmenin zamanı gelecek. Patrikliğimiz gelişmeleri ve basın bültenlerini dikkatle izlemeye devam ediyor” dedi.

Görüşmede Patrikliğimiz görevlilerinden rahipler Sahag, Yeğişe ve Tatul da hazır bulundular.

Yorumlar kapatıldı.