İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: İHRACATI TEŞVIK ÖDÜLÜ ARDAŞAD KONSERVE FABRIKASINA VERILDI

Yaklaşık 1 yıl önce, “HSBC Bank-Armenia”nın ilan ettiği yarışmayla, en iyi ihracat göstergesi olan firmaya verilmek üzere, 10.000 $ ödül öngörülmüştü. Dün, “Congress” Otelde, ödüllerin teslim töreninde, Banka Md. Charles Gregory, 28 firmanın yarışmaya katılma talebinde bulunduğunu söyledi. Yarışma kurulu, ki Banka yöneticisi dışında, Merkez Bankası Md., Büyük Britanya elçisi ve Ermeni İş Gelişim Md. oluşmaktaydı, en iyi 5 firmayı ve aldıkları puanları ilan ettiler. Buna göre; “Ardaşes Ltd.” – 45 puan, HPLA – 47, “Yevroterm” – 48, “Mşak” – 51, Ardaşad Konserve fab. – 54 puan. Buna göre son anılan firma yarışmayı kazanan ilan edildi ve firma başkan ve Gn.Md. Sergo Karabetyana ödülü teslim edildi.

Genel Md. Yaptığı konuşmada, başarılarının uluslararası birkaç grupla yaptıkları işbirliğinden kaynaklandığını, bunların; Dünya Bankası, ABD Tarım bakanlığı Pazarlama Destek Projesi, Lins fonu ve Andre Group olduğunu ayrıca doğru pazarlama, kalite ve hijyenik koşulların sıkı denetiminin de bunda rolü olduğunu söyledi. Genel Müdür, firmanın her yıl bütün göstergelerde %40-50 büyüme sağladığını, önümüzdeki yılsa, üretim hacminin 2 katına çıkarılması öngörülmekte olduğunu söyledi. Uluslararası piyasada yer kapabilmenin baaşlıca koşulunun kaliteli üretim olduğunu da belirtti Genel müdür.

Kazananı kutlamaya yönelik yaptığı konuşmada, MB başkanı Dikran Sargsyan, bu adımla HSBC bank-Armenia’nın, 2 önemli probleme katkısı olduğunu vurguladı. Birincisi, ihracatın teşviki, ikincisi, banka sistemi ve reel sektör arasındaki bağın kurulması.

Yorumlar kapatıldı.