İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: 100. YILIMI DA ERMENİSTANDA KUTLAMAK İSTİYORUM

Ermenistan kısa bir ziyarette bulunan Fransalı ermeni şarkıcı Charles Aznavour, ziyaretinin 2. gününde Hor Virapdaydı. Beraberinde oğlu Mişa Aznavour da bulunuyordu.

Hor Virap köy okulu öğrencileri, misafirleri, tuz, ekmek ve şarapla karşıladılar.

İlk defa Hor Virapda bulunan sanatçıya, tarihi alanda bulunan yapılar tanıtıldı.

Çevreyi gezdikten sonra, gazetecilere “Kilisemiz bizi tüm dünyada birleştiriyor. Ermeniler, dağınık demiyeyim ama hepsi yurtta değiller. Kilise olmazsa, birbirimizi göremeyiz” dedi C. Aznavour.

Aznavour, oğlunu Ararat fonu üzerinde fotografladı. Daha sonra , kendisi ve oğlu, empresaryo Levon Sayan, Fransadaki Ermenistan elçisi Aduard Nalbantyanla beraber, Büyük ve küçük Masis fonu üzerinde fotograf çektirdi.

Hor Virapdan sonra, Ermeni-Türk sınırında yer alan Araksı görmeye gidildi.

Bugün Karni ve Keğart ziyaretlerinden sonra, kültür ve toplum adamlarıından oluşan dar bir çevrede, Charles Aznavour 79. yaş gününü kutlayacak. Gazetecilerin, doğum gününü niçin burada kutlamaya karar verdiği sorusuna, sanatçı, “Doğum günümü ermeni toprağı üzerinde karşılamayı istiyordum, 100. yılımı da burada kutlama dileğindeyim” şeklinde yanıtladı.

Gazetecilerin, o doğum gününü de kuşkusuz vatanda kutlarsınız şeklindeki müdahalesine, Aznavour “Bu zaten 100. yılın ilk deneyi” dedi.

Lilit Grigoryan

Yorumlar kapatıldı.