İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: `Ermenistanla İlişkilerimizden tatminiz´

Dün Ermenistandaki ABD elçisi John Ordway, kendi ülkesi başkanının projesi “Binyılın Başlıca Sorunları tablosu”nu tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. John Ordwayin belirttiğine göre, bu, Dünya Ülkelerine yardım projesi 12-13 Mayısta yapılan ABD-Ermenistan Sosyal Komite 6. toplantısında da müzakere edildi.

ABD elçisi “Ülkeler, bu projeden para ödülleri alabilmek için, ekonomik işlerlik ve verimli yönetim göstergeleriyle yarışmalılar. Ülkelerin, korupsiyonu denetimini düzenleyen, özgür, adaletli seçimleri temin eden çalışma tarzına yönelik sosyal yönelimi dikkate alınır” diyerek temin etti.

Burada Ermenistan haber araçları temsilcileri, “propaganda sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz”, “Seçimlerde hilekarlıklar olursa ABD nasıl muamele eder” vb. sorularla, parlamento seçimlerine ilişkin sorulara geçtiler.

“Propaganda esnasında eksiklikler var, bunlar başkanlık seçimlerinde de vardı, ancak iyileşmeler de var. Ermenistan Genel TV kanalı, yayınlarını adaylar arasında daha dengeli bölmeye başladı. Fakat haber arçlarının çoğunda, adaylar için eşit fırsatlar yaratılmış değil” diyen J. Ordway, önceki seçimlerde olduğu gibi, bu sefer de AGİK ve AK Parlamenterler üstkurulu gözlem misyonunun seçim sürecini ayrıntılı takip edip, uluslararası standartlara uygunluğunu konusunda ayrıntılı sonuçlar vereceğini umduğunu belirtti.

Gazeteciler elçiden, Ermenistan Dışişleri bakanının yaptığı ve ülkemizin komplementer siyasetinin %90 Rusya ve %10 ABDye yönelik olduğu yolundaki açıklamayı yorumlamasını rica ettiler. “Ermenistan dış siyasetinde Rusya ve ABDyi dikkate alarak dengeli bir politika yürütüyor. Bizim meselelerimiz var, bunlarla ilgili Ermenistanın desteğini talep ediyoruz ve çoğu meselede gösterilen destek için ülkenize müteşekkiriz. Konum belirlemenin farklı olduğu, değişik problemler de var. Fakat herbir ülke, dış politikasını nasıl dengeleyeceğine kendisi karar verir. Biz Ermenistanla olan ilişkilerimizden tatmin olmuş durumdayız.”

Lilit Grigoryan

Yorumlar kapatıldı.