İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: BENJAMIN BRITTEN FESTİVALİ BİTTİ

15 Mayısta Dilican konseriyle, Ermenistan Oda Orkestrası ve British Council işbirliğiyle, İngiliz Kompozitör Benjamin Brittenın 90. yılına armağan edilen festival bitmiş oldu. Festival 10 Mayıs saat 10:00 da Baronyan Müzikal Komedi Tiyatrosunda başlamıştı.

Bu konserle Erm. Oda orkestrası; kompozitörün 90. yaşını ve kompozitörün 1965 yılında Ermenistanı ziyareti anısına saygıda bulunmuş oldu. Dilicanda geçirdiği bir aylık tatil günleri Britten ve onunla beraber Ermenistanı ziyaret eden dünyaca ünlü tenor Peter Perce için unutulmaz olmuş, Percenin “Ermenistan Tatilleri-1965” kitapçığı bunun şahididir.

10 Mayısta Ermenistan Oda Orkestrası, I. Şef Aram Karabekyan yönetiminde ilk defa Benjamin Brittenın eserlerinden oluşmuş bir konser programı icra etmiş, icra edilen eserler arasında en önemlisini 1965te Dilicanda Puşkinin 6 şiir teması üzerine yazdığı eser oluşturmuştur. Konserin ilk bölümünde, Nune Badalyanın icrasıyla, “Eski çiçeklerin Şarkısı” ve “Şairin yankısı” eserleri, II. Bölümde. “Aydınlanmalar” ve Franck Bridgein temaları üzerine varyasyonlar yer aldı. Dolu salonlarda ve başarılı geçen konserde, batılı ülke diplomatları ve elçilik çalışanları da hazır bulundular.

Yorumlar kapatıldı.