İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ADAYLIKTAN ÇEKİLME SÜRESİ DOLUYOR

11-16 Martta ülke genelinde Parlamento çoğunluk ve nipi temsil sistemiyle 1500den fazla ermenistan vatandaşının milletvekili adaylığı teklif edildi. 15-20 Nisan tarihlerinde Merkezi ve Yerel seçim heyetkeri, adayların büyük bir bölümünü kaydettiler.

14 mayısta Parlamento seçimleri önhazırlık ve gerçekleştirme temel etkinlikleri takvim planına göre, parti ve koalisyonlarının, çoğunluk sistemiyle teklif edilen milletvekili adaylarının siyasal yarıştan çekilme süreleri dolmaktadır. 16 Mayısta, seçime katılacak nihai isimlerin yer aldığı oy pusulalarının basımı başlıyacak.

Nispi temsil sistemiyle seçime katılacak, parti ve koalisyonların sayısıysa, başvuran 23, kaydedilen 27 olup, şu ana kadar seçim adayları olmaya devam ediyorlar. İlginçtir, siyasal yarışa devam eden 21 siyasal güçten yarısı seçim öncesi propaganda döneminde olunmasına rağmen “uykudalar”.

20 Nisana kadar çoğunluk sistemiyle, 405 milletvekili adayı kaydedildi. 11 Mayıs verilerine göre, 56 seçim bölgesi seçim heyetinde 369 milletvekili adayının ismi yer almakta.

Mantıklı ve gerçekçi düşünülseydi, siyasal yarıştan çekilen aday sayısının daha fazla olması beklenirdi. Özellikle olanaklar dikkate alınırsa, adaylar arasında dengesizlik çok fazla.

Gerçeklik göstermektedir ki, siyaset adamlarının hissedilir çoğunluğunun kendinden eminliği, siyasal yarıştan çekilmelerine engel olmaktadır.

Yorumlar kapatıldı.