İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: KRASNOYARSKTA AZ. SARKİS KİLİSESİ KUTSANDI

15 Mayısta, Rusya Krasnoyarsk Bölgesi başkentinde Tüm Dünya Ermenileri başpatriği Karekin II himayesinde Az. Sarkis ermeni kilisesi kutsanacak. Sibiryadaki ilk Ermeni Apostolik kilisesi olan Az. Sarkis, Başpatriğin ilk Sibirya ziyaretine de tanık olacak.

Birkaç yıl önce bölgede ermeni sayısının birdenbire artması üzerine, kilise eksikliği kendini hissettirmeye başlamıştı. Bugün Krasnoyarsk bölgedesinde, değişik kaynaklara göre 40-50.000 ermeni yaşamakta. Onların ve öncelikle hayırsever Sarkis Muratyanın olanakları ve yörenin ermeni toplumu ruhani lideri Haçik Haçadryanın gayretleriyle bu ilk kilise inşa edildi.

Kilisenin kutsama törenine; Tüm Dünya Ermenileri Başpatriği başkanlığında Az. Eçmidzin heyeti, Ermeni Apostolik Kilisesi Rusfya ve Yeni Nahcivan Ruhani lideri Psk. Yezras Nersisyan, Rusya Federasyonu Ermenistan elçisi A. Smpatyan, Erm. Bilimler Akademisi Bşk. F. Sarkisyan, “Rusya Ermenileri Blğ.” Başkanı Ara Abrahamjyan, Rusya Fed. Duma Bşk. Yrd. A. Çilinkarov, Krasnoyarsk Eyalet Bşk. A. Hlobonin ve yöre ermenileri.

Psk. Yezras Nersisyandan edinilen bilgiye göre, kutsama töreninden sonra, yöredeki ermeni küçük çocuk ve erişkinlerin vaftiz töreni yapılacak.

Oskan Mamikonyan, Moskova

Yorumlar kapatıldı.