İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Ermeni müziğinden seçmeler

Ermeni müziğinin modern, klasik ve anonim parçalarını yorumlayan Saylort Topluluğu, 7 ve 8 Mayıs’ta Harbiye Kenter Tiyatrosu’nda iki konser verecek. Her iki konser de saat 21:15’te başlıyor. Topluluk, 11 Mayıs’ta da Yapı Kredi Kültür Merkezi’nin davetlisi olarak Sait Faik’i anma günü kapsamında Burgazada’da bir kez daha müzikseverlerle buluşacak.

Türkçe karşılığı “Kızakçı” anlamına gelen Saylort’un 1996 yılına kadar uzanan bir geçmişi var. Bir grup amatör müzisyen tarafından kurulan topluluk şu anda 7’si solist olmak üzere, 20 kişilik bir kadroya sahip.

Son yıllarda grupta amatör sanatçıların yanısıra, profesyonel isimler ve Ermeni müziğine gönül veren Türk sanatçılar da Saylort grubunda yer almaya başladı.Seslendirilen şarkıların bir kısmı grup elemanları tarafından yazılıp besteleniyor. Ayrıca Ermeni Edebiyatı’nın ünlü şairlerinden seçme eserler de yine grup tarafından bestelenip yorumlanıyor.

Ermeni Müziği’nin geleneksel çalgılarından, “Dhol” (koltuk altı davulu) ve Duduk’un yanısıra orkestrada modern müzik aletlerine de yer veriliyor.

O meşhur Sarı Gelin türküsünü Ermenice ve Türkçe dinlemek istiyorsanız, “Duduk” Saylort’ta sizin için çalıyor.

Biletler için

Harbiye Kenter Tiyatrosu

Halaskargarzi Cad. No.35 Harbiye-İstanbul

Tel : 212 247 36 34

212 246 35 89

Tel:0 533 654 64 20

Yorumlar kapatıldı.