İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Ara Güler klasikleri sergileniyor

İstanbul Tarlabaşı’ndaki İstanbul Fotoğraf Merkezi’ndeki Ara Güler klasikleri sergisi sürüyor. Sergi kapsamında usta fotoğrafçı Güler’in; 100 ünlü fotoğrafı sanatseverlere sunuluyor. Sergide, Güler’in “Allah”(1956), “Yağ iskelesinde iş bekleyen hamallar” (1954) gibi klasik olmuş fotoğrafları da yer alıyor.

1928 İstanbul doğumlu Ara Güler, Türkiye’de yaratıcı fotoğrafçılığın uluslararası alanında ün kazanmış en önemli temsilcisi. Güler gazetecilik yaşamına 1950’de Yeni İstanbul gazetesinde başladı. 1956’da Time-Life, 1958’de Paris-Match ve Der Stern dergilerinin Yakındoğu foto muhabirliğini üstlendi. Aynı dönemde Magnum Ajansı’na katıldı. 1961’de İngiltere’de yayımlanan Photography Annual, onu dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak tanımladı. 1962’de Almanya’da Master of Leica unvanını kazandı. Dünyanın dört bir yanında yüzlerce sergi açtı.

Bertrand Russell’dan Winston Churchill’e, Arnold Toynbee’den Picasso’ya, Salvador Dali’ye kadar bir çok ünlü kişinin fotoğrafını çekti, onlarla röportajlar yaptı. Ara Güler’in fotoğraflarının büyük bir bölümü Paris’te Ulusal Kitaplık’ta, ABD’de Nebraska Üniversitesi Sheldon Koleksiyonu’nda, ayrıca Boston, Chicago ve New York’ta özel koleksiyonlarda bulunuyor. Bundan başka Almanya’da, Köln’de Ludwig Museum’da, Das İmaginaire Photo Museum’da fotoğrafları sergileniyor.

Sergi 14 Haziran taririhine kadar sürecek.

Yorumlar kapatıldı.