İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN EN BÜYÜK BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ FUARINA KATILDI

Bilişim teknolojileri alanında faaliyet gösteren 6 ermeni firması CeBIT fuarına katıldı ve yabancı firmalarla ortak anlaşmalar imzaladı.

Dünkü basın toplantısında, CeBIT fuarına 3. kez ermeni firmalarının katıldığını söyleyen Erm. Ticaret ve Ekonomi bakanı yrd. Dikran Davtyan, Almanya’nın Hanover kentinde düzenlenen fuara bu yıl 60dan fazla ülkeden 7.500 civarında kuruluşun katıldığını, Ermenistan’ı; Algoritm Service, B-Line, BMML, CID, Mikma, Sirius, WebStudio, CIS firmalarının temsil ettiğini ve yabancı firmalarla 8 ortak anlaşma yapıldığını söyledi. Bakan yrd.a göre Ermenistan bu alanda avantajlara sahip, özellikle 3.5-4 bin kişinin çalıştığı bu alanda ihracat rakamları on milyonlara ulaşmaktadır.

Basın toplantısında yer alan “firmalara yardım” fonu md. Bakrat Yenkibaryan, Hanover fuarına katılımın, Ermenistan’ın yüksek teknoloji ülkesi kredibilitesinin şekillenmesi ve olanakların değerlendirilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Alman GTZ firması çerçevesinde, Erivan’da faaliyet gösteren ProSME ajansı proje yöneticisi Sevak Hovannisyan, Ermenistan Pavilyonunun hazırlanmasında ProSME’nin destek olduğunu, ve çalışmalarının, devlet-uluslararası donör firma-özel kuruluş işbirliğine iyi bir örnek olduğunu söyledi.

“AZG”ın, niçin Ermenistan, IBM ve TheEconomist dergisinin araştırmaları sonucunda kaydedilen, bilişim teknolojisinin daha gelişmiş olduğu 60 ülke içinde yer almıyor sorusuna, bakan yardımcısı, 60 ülke içine girmenin zor olduğunu, dünya pazarında Ermenistan’ın küçük olduğunu ve bunlar dışında, biz enformasyon teknolojisi ülkesi olma yolunun başındayız, dedi.

B. Yenkibaryan, ülkenin enformasyon teknolojisi açısından gelişmiliğinin başka göstergeleri olduğunu vurguladı. ör.komşularımız Azerbaycan ve Gürcistan bu fuara genellikle katılmamaktadır, Ermenistan’ın potansiyeli ise rusya ve Ukrayna’yla karşılaştırılmaktadır.

Toplantı sonunda bakan yrd., ayrıntılara inmeden, Ermenistan’da bu alandaki problemlerin, Armentel’e sağlanan imtiyazdan kaynaklandığını söyledi.

Ara Mardirosyan

Yorumlar kapatıldı.