İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: AMERIKAN KIZIL HAÇI ERMENISTAN OFISINDEN YENI PROJELER

Amerikan Kızıl Haçı (AKH) Ermenistan Temsilciliği, yetkili temsilcisi Erick Baranick, kurularının 2001 yılında elektrikli aletler dağıtım projesi gerçekleştirdiğini belirtti. Proje kapsamında, 50.000 $ değerinde 1000 alet, Ermenistan Kızıl Haçı aracılığıyla, Erivan, Gümrü ve Vanatsor’daki yaklaşık 40 yatılı okul ve çocuk evine, yerel sosyal ve hayri kuruluşlara dağıtılmıştır.

8 Mayıs’taki Kızıl Haç ve Kızıl Ay bayramı sebebiyle AKH, Erivan’ın tahta değerlendirme atelyesi olan ve bunları kullanan 150’den fazla orta öğrenim kurumuna, 1000 elektrikli alet daha bağışlamayı planlamaktadır. İşlemler Ermenistan Kültür ve Bilim Bakanlığı Ulusal Eğ. kısım müd. beraber gerçekleştirilecektir.

Sn. Baranick, kuruluşlarının şu anda Keğarkunik eyaletinde, Marduni’ye bağlı 16 köyde “Çocuk hastalıkları entegre yönetimi” projesini gerçekleştirdiklerini de ekledi. Projenin amacı, 5 yaşına kadar olan çocuk ölümlerini azaltmak. Proje, ermenistan Kızıl haçı ve ermenistan sağlık Bakanlığının işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Marieda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.