İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: `KAFKASYA DÖRTLÜSÜ´ TİFLİS´TE BULUŞTU

Kafkasya devletleri, Rusya, Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan parlamento başkanlarının 4. buluşması dün Tiflis’te gerçekleşti.

Buluşma öncesinde Ermenistan Parlamento Bşk. Armen Haçadryan, gürcü görevdaşı Nino Burcanatsev’le bir görüşme yapmış, bulunduğu tavsiye üzerine Gürcistan Parlamentosunda ilk defa 24 Nisan’da Ermeni Soykırımı kurbanları anısına ayakta saygı duruşu yapılmıştır.

Kafkasya Dörtlüsü parlamento başkanlarını, Gürcistan Devlet başkaı Ed. Şevarnadze’nin kabulunden sonra gerçekleşen basın toplantısında Burcanatse, benzer formattaki buluşmaların “belli sonuçlar” verdiğini “bölgeyi ilgilendiren acı, hassas sorunlar etrafında açık diyaloğun yoğunlaştığını” söyledi.

Parlamento başkanları, Sergey Mironov, armen haçadryan, Nino Burcanatse ve Murtaz Aleskerov , bölge güvenliğine ilişkin sorunlar, Gürcü-Abhaz, Gürcü-Os ve Karabağ sorununun çözümlenmesine ilişkin sorunları incelediler. basın toplantısında Gürcü-Abhaz çatışması haricindeki konularda ayrıntıya girilmedi.

Mironov ve Bucanatse, öncelikle Abhazya Kali bölgesi Gürcü mültecilerin “onurlu ve güvenli” geri dönüşünün düzenlenmesi konusunu ve bunu Abhazya’daki demiryolunun tekrar kullanıma açılmasının izleyebileceğini vurguladılar.

Basın toplantısından sonra parlamento başkanları Tiflis “Lokomotif” stadyumuna gitmek için acele etti. Rusya-Gürcistan futbol karşılaşması, yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı.

Başkan Şevarnadze, futbol karşılaşmasında olay çıkmasını engellemek için, dün olay çıkaracak sorumluların, görevlerinden çıkarılacakları tehdidini yaptı.

Tatul Hagopyan

Yorumlar kapatıldı.