İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTANLI NAKLİYATÇILAR İÇİN YENİ OLANAKLAR AÇILIYOR

Ermenistan’daki nakliyat kuruluşları, bundan sonra 40 ülkeyle engelsiz nakliyat yapma hakkı elde etti. Burada sözkonusu sadece, Ermenistan ve karşı ülke arasındaki karşılıklı nakliyat değil, farklı ülkeler arası transit nakliyatın, Ermenistan üzerinden de gerçekleştirilebilmesi. Şu ana kadar ermeni nakliyeciler, karşılıklı anlaşma bulunan sadece 7 ülkeyle bunları gerçekleştirebiliyorlardı.

Dün gerçekleşen basın toplantısında Ulaşım ve İletişim bakanı Antranik Markaryan, Ermenistan’ın Ulaştırma Bakanları Avrupa Konferansına (UBAK) katılmasıyla ermeni nakliyecilerin yeni olanaklara kavuştuğunu, dolayısıyla hizmet kalitelerini uluslararası standartlara çıkarmalarını, yasada da gerekli olan değişikliklerin yapılacağını, söyledi.

Ermenistan 1998 yılından beri bu konferansa üye olma talebi Türkiye ve azerbaycan tarafından engelleniyordu. Ermenistan ve Azerbaycan devlet başkanlarının karşılıklı mutabakatı neticesi, bu engel ortadan kalkmış, Ermenistan da Azerbaycan’ın Uluslararası hava Örgütü’ne katılımını engellememiştir.

Ermenistan’ın Türkiye ve Azerbaycan sınırlarının kapalı olması halihazır durumuna, bu üyeliğin nasıl bir etkisi olacak sorusunaysa Markaryan, sorunun çözümünün siyasi irade gerktirdiğini söyledi. Nakliyatların Gürcistan üzerinden yapılırken, Rusya’daki daha büyük alanlarla yapılan nakliyata kıyasla daha fazla ödemelerin de yapıldığını söyleyen bakan Markaryan “Armentel”in yatırım sorumluluklarına ilişkin soruya, hükümetin kendilerini bir açık toplantıya davet etme kararı aldığını, o toplantıda telefon iletişim kalitesi ve Armentel’in diğer sorumluluklarına ilişkin sorunların inceleceğini, söyledi.

Ara Mardirosyan

Yorumlar kapatıldı.