İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Villepin’e ‘soykırım heykeli’ uyarısı

22 Nisan— Fransız Bakan ise, ülkesindeki girişimlerin, Türk halkını rencide etme amacı taşımadığını savundu.

Ankara, sözde Ermeni soykırımı heykelinin Paris’te 24 Nisan’da yapılacak açılışı öncesinde, Fransa Dışişleri Bakanı Dominique De Villepin’i ağırladı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, çalışma yemeğinde biraraya geldiği Fransız bakana, Türkiye’nin bu konudaki rahatsızlığını iletti.

İki bakanın görüşmesinde Irak sorunu ve Türkiye-AB ilişkileri ele alındı. Dışişleri konutundaki çalışma yemeğinin ardından kameraların karşısına geçen Gül ve Villepin ortak açıklama yaptı. Gül, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin çok önemli olduğunu söyledi.

Fransa’nın Avrupa Birliği’nin lokomatif ülkelerinden biri olduğunu kaydeden dışişleri bakanı, görüşmede Irak’ın geleceği ve yeniden yapılanmasını ele aldığını söyledi. Gül, “İki ülke ilişkilerine sözde Ermeni soykırımı gibi olaylar gölge düşürmemeli” dedi.

“TARİHÇİLERE GÖREV DÜŞÜYOR”

Fransız bakan da Türk halkını rencide etmeyi amaçlamadıklarını söyledi. Villepin bu konuda tarihçilere görev düştüğünü vurguladı.

Fransa’nın Irak’ın yeniden yapılanmasına katkıda bulunmak istediğini belirten konuk bakan, Irak’a yönelik yaptırımların uluslararası hukuk çerçevesinde kaldırılmaya çalışılması gerektiğini de ifade etti.

ERDOĞAN DA GÖRÜŞTÜ

Fransa Dışişleri Bakanı Dominique De Villepin, Başbakan Tayyip Erdoğan ile de görüştü. Gündemde Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri, Irak, uluslararası ve bölgesel sorunlar vardı.

Villepin, Başbakan Tayyip Erdoğan ile bir saat 15 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmede Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri, Irak’ın yeniden yapılandırılması ve uluslararası ve bölgesel sorunların ele alındığı ifade edildi.

Yorumlar kapatıldı.