İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

turk.net: Gül: `Türkiye-Fransa ilişkilerine çok önem veriyoruz´

Ankara – Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye-Fransa ilişkilerine çok önem verdiklerini belirterek, bu ilişkileri gölgeleyecek gelişmelere imkan verilmemesi gerektiğini belirtti.

Gül, Ankara’da bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Dominique de Villepin ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin soruları yanıtladı.

Ermeni soykırımı iddialarını en iyi değerlendirecek kişilerin tarihçiler olduğunu ifade eden Gül, iki ülke ilişkilerini zedeleyebilecek bu tür gelişmelere engel olunması gerektiğini söyledi.

Gül, Türkiye-Fransa ilişkilerine hem ikili çerçevede hem de AB çerçevesinde çok büyük önem verdiklerini bildirerek, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği için Fransa’nın destek verdiğini, diğer yandan ikili ekonomik ilişkilerin de çok önemli olduğunu hatırlattı. Gül, “Dolayısıyla bunları gölgeleyecek bu tip suni şeylere imkan verilmemesini temenni ederiz” diye konuştu.

Fransa Dışişleri Bakanı Dominique de Villepin de Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin ülkesindeki gelişmelerin hiçbirinin Türk halkını rencide etmeyi amaçlamadığını söyledi.

24 Nisan’da Paris’te açılması planlanan sözde Ermeni soykırımı anıtına ilişkin soruları da yanıtlayan Villepin bunun “zor bir konu” olduğuna belirterek, Fransa’nın da son yıllarda bu tartışmalarla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Villepin, Irak savaşında Türkiye’nin tutumuna ilişkin de “Türkiye, Irak konusunda ılımlı ve itidalli bir tutum benimsedi. Biz, bu tutumu memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye’nin diğer bölge ülkeleriyle birlikte üstlendiği yapıcı tavırdan da memnunuz” dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.