İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: 6 ERMENİ GÜREŞÇİ MİNDERE ÇIKACAK

Riga’da 2-5 Mayıs tarihlerinde, avrupa Serbest stil güreş müsabakaları gerçekleştirilecek. Çetin mücadelelerin beklendiği müsabakalara ermeni güreşçiler de Erivan ve Dzaghgatsor’da hazırlandılar. Bu hazırlık çalışmaları neticesi, Ermenistan Serbest Güreş Milli takımı oluşturuldu. Burada özellikle belitmeliyiz ki takımda, birkaç yıl aradan sonra, 3 kere dünya şampiyonu olmuş Ara Gevorkyan da var. Son yıllarda Almanya adına yarışmalara katılan Gevorgyan, bağımsızlıktan sonraki ilk serbest stil güreşçi ve ülkenin en iyi sporcularından biridir. Gevorgyan 74 kg. kadar olan grupta müsabakalara katılmaya hazırlanıyor.

Geçen yıl İran’da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonasında, türk rakibine yenilen, ancak, rakibinin dopingli olduğu anlaşılınca altın madalya kendisine verilen Aram Markaryan da, 60 kg.a kadar olan grupta yarısmalara katılacak.

Riga’da mindere çıkacak diğer sporcularsa, uluslararası müsabakalarda ödüller almış Mardin Berberyan (55 kg), Jirayr Hovannisyan (66 kg), Mahmut Ağayev (85 kg) ve en ağırda Garen Kumaşyan.

Yorumlar kapatıldı.