İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Kırıkhan Ermeni Kilisesi Vakfı Yaşayan Vakıflar Listesinde

Azınlık Vakıfları’nın taşınmaz mal edinmelerine dair yasa uyarınca çıkartılan Yönetmeliğin eki olan tüm azınlık vakıflarını gösterir listede Kırıkhan Ermeni Kilisesi Vakfı’nın adının yer almadığını tespit eden vakfın avukatı Av. Diran Bakar, bir dilekçeyle Vakıflardan sorumlu Devlet Bakanlığına başvurarak adı geçen vakfın azınlıklara ait vakıflar listesine kaydedilmesini talep etmişti.

Bilindiği gibi yaklaşık üç yıl önce Vakıflar Genel Müdürlüğü, cemaati olmadığı gerekçesiyle Kırıkhan Ermeni Kilisesi Vakfını mazbut vakıflar arasına almış, yöneticilerinin görevlerine son vermişti. Bu mazbutiyet kararının iptali için İdare Mahkemesi’nde açılan dava vakfın leyhine sonuçlanmış olup karar vakıflar idaresi tarafından Danıştay’a müracaatla temyiz edilmiştir. Bir yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen bugüne kadar Danıştay’dan herhangi bir karar çıkmamıştır.

Listeye kayıt talebine karşı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden gelen cevapta, İdare Mahkemesince mazbutiyet kararı iptal edilen Kırıkhan Ermeni Kilisesi Vakfı’nı yaşayan vakıflar arasına alınmasının gerektiği ifade edilmektedir.

(Av. Luiz Bakar)

Yorumlar kapatıldı.