İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: BAŞPATRİK İLYA II, 7-9 MAYISTA ERMENİSTAN´I ZİYARET EDİYOR

Ermeni apostolik kilisesi Gürcistan temsilciliğinden edinilen bilgiye göre, Gürcü Başpatriği İlya II, 7-9 mayıs tarihlerinde 3 günlük ziyarette bulunmak üzere Ermenistan’a geliyor.

Ziyaretle ilgili olarak hem dini hem de dünyevi yoğun bir program hazırlandı. Başpatrik; Dünya Ermenileri Başpatriği Karekin II ve Ermenistan cumhurbaşkanı Robert Koçaryan tarafından da kabul edilecek.

Her iki ülkenin de bağımsızlığa kavuştuğu 1991 yılından bu yana, Gürcü Başpatriğin üçüncü ziyareti bu.

4 Nisanda Ermeni Apostolik Kilisesi Gürcistan temsilciliği ruhani lideri Vazgen Vartabet Mirzahanyan, Gürcistan cumhurbaşkanı Eduard Şevarnadze tarafından kabul edildi. Kabulde, Gürcistandaki Ermenistan elçisi Georgi Hosroyev de hazır bulundular.

Şevarnadze Gürcistan Ermenileri Ruhani Temsilciliğinin çalışmalarını kutlamanın yanı sıra, gürcü ve ermeni halklarının dostluk ve kardeşliğinin devamlılığından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ayrıca Gürcistanda yaşayan yarım milyon ermeninin ülkeye siyasi ve ekonomik entegrasyonunun kendi dilekleri olduğunu da sözlerine ekledi Şevarnadze.

Problemli meselelerin de olduğunu ancak bunların çözülemez nitelikte olmadığına da dikkati çekti Cumhurbaşkanı Şevarnadze.

Görüşmede, Cavahk bölgesinin problemlerine ilişkin de konuşuldu. Ermenistan ve Gürcistan’ı birbirine bağlayan Cavahk bölgesi halkına gürcüce öğretilmesine ilişkin proje hakkında konuşuldu.

Gürcistanda ilk ermeni kilisesi 754 yılında inşa edildi. Ruhani temsilcilik ise 12 veya 13.yy.dan beri faaliyette. Bugün Gürcistan sınırları dahilinde 2si Tiflis’de olmak üzere 9 kilise mevcuttur. İşlemeyen veya yıkık durumdaki kilise ve manastırların sayısı ise 145i bulmaktadır

Tatul Hagopyan (Tiflis), Kısaltılarak

Yorumlar kapatıldı.