İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Kürkman, Yeni Kitabını Patrik Hazretlerine Takdim Etti

Patrik Mesrob II Hazretleri, 4 Nisan 2003 Cuma günü Garo Kürkman’ı ve Arsen Yarman’ı Kumkapı’daki geçici konutunda kabul etti. Konuklarıyla kültür projeleri hakkında istişarede bulunan Ruhani Reisimiz, her ikisinin de araştırma, kolleksiyon ve antika çalışmalarını yakından takip ve takdir ettiğini belirtti, Patrikhane binasının sanatsal değerlerinin tesbiti ve tasnifi çalışmalarına kendilerinin de katılmasını istedi.

Garo Kürkman bu vesileyle “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri” adlı eserinin bir örneğini Patrik Hazretlerine armağan etti. Patrik Hazretleri yazarı yeni eserinin basımı vesilesiyle tebrik ederek, içeriğinden herkesin faydalanacağından emin olduğunu söyledi, bu çok değerli armağan için kendisine teşekkür etti.

Garo Kürkman’ın yeni eseri “Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü” (AKMED) tarafından 650 adet basılmış. Kitapta, AKMED kollksiyonunda bulunan tartılar tanıtılıyor. Anadolu’da kullanılan ölçü ve tartı aletlerinin kullanım amaçları ve değerleri hakkında okuyucu bilgilendiriliyor.

Yorumlar kapatıldı.