İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Mutafyan: Irak Savaşı gereksiz bir şiddet

Hıristiyanların en büyük bayramlarından biri olan Paskalya’dan 3 hafta öncesine denk gelen İskenderun Kilisesi’nin isim yortusuna katılmak üzere Hatay’a gelen Türkiye Ermeni Patriği Mesrop Mutafyan, devam eden Irak Savaşı’nın aceleyle başlatılan, gereksiz bir şiddet olduğunu söyledi.

Hatay Valisi İsmet Gürbüz Civelek’i makamında ziyaret eden ve şeref defterini imzalayan Mutafyan, kendileri için çok önemli olan Paskalya Bayramı kutlamalarında Irak Savaşı’nın etkisinin görüldüğünü belirterek, savaş nedeniyle kutlamaların buruk geçtiğini vurguladı.

Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Ermeni köyü Vakıflı’daki kilisede savaşta ölenler için dua ettiklerini belirten Mutafyan, “Biz çok açık ve seçik olarak bu savaşı, bütün diplomatik kanallar kullanılmaksızın biraz aceleyle başlatılmış gereksiz bir şiddet olarak görüyoruz. Irak Savaşı’nda ölen askerler, özellikle sivil ve çocuklar için büyük acı duyuyorum. Savaşta hayatlarını kaybeden iki tarafın insanları ve savaşın bir an önce bitmesi için kilisede yaptığımız ayinlerde sürekli dua ediyoruz.” dedi.

Mutafyan, Hatay’daki Ermeni Patriği’ne bağlı kiliseleri gezdikten sonra İstanbul’a dönecek.

Abdullah Özyurt-Mürsel Seher / Hatay

Yorumlar kapatıldı.