İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Catherine Manoukian, 100’üncü Doğum Yılında Haçaturyan İçin Çaldı

Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 28 ve 29 Mart 2003 günü Atatürk Kültür Merkezi’ndeki konserle ünlü kompozitör Aram Haçaturyan’ın 100’üncü doğum yılını kutladı.

İDSO’yu Polonyalı şef Marek Pijarowski’nin yönettiği konserde solist, Kanadalı üstün yetenekli kemancı Catherine Manoukian’dı. Ünlü sanatçı, Aram Haçaturyan’ın (1903-1978) Re Majör Keman Konçertosu’nu 1861 yapımı bir Jean-Baptiste Vuillaume olan kemanıyla büyüleyici bir performansla icra etti. 28 Mart Cuma günkü konsere, Patrik Mesrob II Hazretleri ve Ermeni cemaatinden birçok kişi katıldı.

Catherine Manoukian, 1994 yılı Kanada Müzik Yarışması’nda büyük ödülü kazandığında henüz 12 yaşındaydı. Toronto’da doğup, ilk keman derslerini babasından aldı, ilk sahneye çıkışı 4 yaşında oldu. 13 yaşından itibaren New York’ta dünyaca ünlü keman pedagogu Dorothy Delay’la çalışmaya başladı.

Solistik kariyerine 12 yaşında Vancouver Senfoni’yle çaldığı Paganini’nin 1’inci Keman Konçertosuyla başladı. Sonraki yıllarda da Kuzey Amerika’nın yanısıra ve uluslararası planda çalmaya devam etti. Bunların arasında CBC Vancouver Senfoni, Calgary Filarmoni, Boston Pops, Tokyo Senfoni ve Toronto Senfoni gibi topluluklar ilk akla gelenlerden. Bu konserlerden çok iyi kritikler aldı. Birlikte çalıştığı orkestra şefleri arasında Mario Bernardi, Jukka-Pekka Saraste, Keith Lockhart, Boris Brott, Roy Goodman ve Peter Oundjian gibi tanınmış isimler yer aldı.

New York, Washington D.C., Boston, Los Angeles, Toronto, Paris, Tokyo şehirlerinde ve Aspen, Caramour ve Newport Uluslararası Festivallerinde resitaller verdi, Boston Senfoni Orkestrasıyla Seiji Ozawa’nın orkestrasıyla işbirliğinin 25’inci yılı gala gecesinde çaldı.

Sanatçının Marquis Classics / EMI ve JVC Victor (Elegies ve Rhapsodies, Chopin on Violin and Lyricism) adlı üç CD’si bukunmaktadır. Ayrıca CBC Vancouver Senfoni Orkestrasıyla canlı yayında Dvorak keman konçertosunun kaydını yaptı, CTV, TVO, NHK Radio, WCR Boston Radio, Bravo! Television’s Artist of the Day ve Japan Asahi Television’ın programlarına davet edildi.

Yorumlar kapatıldı.