İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Zaven Acemyan Yeşil Uyanış´ını İmzaladı

Yeşilköy Ermeni İlköğretim Okulu’nun kurucularından Zaven Acemyan, semtteki Ermeni cemaatinin ve okulun tarihini anlatan “Talar Zartonk” (Yeşil Uyanış) adlı eserini 22 Mart 2003 Cumartesi saat 17:30’da başlayan edebî bir toplantıda imzaladı.

Yeşilköy Okulu’nun salonunda düzenlenen toplantıya Patrik Mesrob II Hazretleri, Başepiskopos Dirayr Mardikyan, Episkopos Aram Ateşyan, Peder Yeğya Kervancıyan, birçok aydın, yazar ve cemaat yöneticisi katıldı.

Program Hagop Mamigonyan’ın yönetimindeki öğrenci korosu tarafından okul marşının söylenmesiyle başladı. Yeşilköy Sp. Stepanos Ermeni Kilisesi ve Okulu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hovhannes Garabetyan bir açış konuşması yaparak tüm konuklara “Hoş geldiniz” dileğinde bulundu. Mihran Ulikyan, “Bir Samatyalı’nın Yeşilköy’e katkısı” başlıklı yazısını okuyarak, Acemyan’ın yıllardır sürdürdüğü çalışmalarına ve cemaat hayatındaki yerine dikkat çekti ve ona uzun ve sağlıklı yıllar diledi. Emekli öğretmen ve başarılı sunucu Jaklin Ermen, yeni kitabın tanıtımını yaptı. Okul öğrencilerinden Antranik Çekem’in Zareh Khrakhuni’nin kaleme aldığı şiirini, mezunlardan Melisa Oktanyan’ın ise Zaven Acemyan’ın kızı Ani Esener’in yazısını okumasıyla süren programa, Yeşilköy Okulu Müdiresi Ani Yeramyan da semt sakinlerinin Zaven Acemyan’a duydukları sevgi ve minnet duygularını ifade ederek katıldı. Marmara Gazetesi Başyazarı, edebiyatçı ve yazar Rober Haddeciyan, konuşmasında böylesi bir kitabın gerekliliği hakkında konuşarak, bu kitabın değerinin yıllar sonra çok daha fazla anlaşılacağını, böylece onun değerinin katlanacağını söyledi.

Zaven Acemyan ise bir konuşma yaparak herkese en içten teşekkürlerini sundu. Mutluluğunu duygusal bir dille dile getiren Acemyan, çalışması sırasında bulduğu destek için herkese defalarca teşekkür etti. Kilise vakfı tarafından Zaven Acemyan’a ve kitabın sponsorluğunu üstlenen Habip Özfırıncı’ya birer günün anısına birer armağan verildi. Başepiskopos Dirayr Srpazan ise böylesi bir günde, böylesi güzel bir vesileyle toplanıldığı için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kapanış konuşmasını yapan Patrik Hazretleri, Zaven Acemyan’ın tüm özelliklerinin yanı sıra, bir fikir adamı ve bir öncü olduğunu vurguladı. Onun bu öncülüğü ile, kendisinin ve arkadaşlarının yıllar önce sayısız zorluklara göğüs gererek bu okulu tesis ettiklerini anlattı. Habip Özfırıncı’nın ise, Acemyan’dan aldığı meşaleyi, aynı ilkelerle gelecek kuşaklara ulaştırmak için çalıştığını, onların ortak yönünün okulu en iyi seviyede tutmak ve yeni başarılara imza atma isteği olduğunu söyleyerek her ikisini de kutladı.

Böylesi bir kitabın yayınlanmasının diğer semtlerimizeve vakıflarımıza da örnek olması gerektiğini söyleyen Patrik Hazretleri, her yönetim kurulunun bir önceki kuruldan aldığı arşivi en iyi şekilde bir sonrakine aktarmasının ne denli önemli olduğu üzerinde durdu. Gerçek tarihin yazılı belgelere dayalı olduğunu belirten Ruhani Reisimiz, her kurumun arşivlemeye özen göstermesi gerektiğini vurguladı. Kitabın yazarını, sponsorunu ve tüm emeği geçenleri bir kez daha kutlayan Patrik Hazretleri, bir semtin tarihinin yayınlanmasından duyduğu sevinci bir kez daha dile getirerek konuşmasını noktaladı.

Tanıtımdan sonra Zaven Acemyan kitabın bir örneğini sembolik olarak Patrik Hazrertleri’ne sundu. Daha sonra, Acemyan kitabını imzalarken, hazır bulunanlar perhiz sofraları etrafında sohbet etme fırsatı buldular.

Yorumlar kapatıldı.