İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: SOVYET GELENEKLERİ ÇERÇEVESİNDE ERMENİSTAN-KÜBA İŞBİRLİĞİ

Küba Dışişleri Bakanı Filipe Peres Roke dün Yerevan’da yaptığı basın açıklamasında “Küba, Irak’a karşı savaş başlatmanın gerekçesinin bulunmadığına inanmaktadır. Çünkü savaş Bağdat’ın BM ile işbirliğine başladığı bir sırada gerçekleştirilmektedir” dedi.

Sayın Roke “Bu adil olmayan bir savaştır. Anglo-Amerikan koalisyon güçlerine karşı Irak’ın direnişi eşit oranda değil. Bu savaş aynı zamanda BM Güvenlik Konseyi tarafından onaylanmadığından ve dünya kamuoyunun karşı çıkmasından dolayı da yasadışı bir savaştır. Bunun özellikle yoksul ülkelere etkileri ise olumsuz olacak”.

Irak savaşının kaçınılmaz sorunlarından ayrı olarak misafir ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Vardan Oskanyan, Ermeni-Küba işbirliği sorunlarına da değindiler.

Ülkemize yaptığı iki günlük resmi ziyaretten sonra dün Felipe Peres Roke ile Vardan Oskanyan ekonomik işbirliği anlaşması imzaladılar.

V. Oskanyan “Sovyet gelenekleri çerçevesinde ekonomik ilişkileri vurguladık” dedi. Kübalı diplomatta ilaç ve turizm alanlarına ayrı önemde bulundu.

Küba Dışişleri Bakanı ülkesinin Ermenistan ile bilim-kültür ilişkilerini geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Sayın Roke bu konuda şunları dile getirdi “Bizler Ermenistanlı gençleri kabul edip, ülkemizde İspanyolca öğretmeye ve ayrıca hoca değişimine de hazırız”.

F. Peres Roke, Devlet Başkanımıza Küba Başkanı Fidel Kastro’nun mesajı ile resmi ziyaret davetiyesini sundu.

Lilit Grigoryan

Yorumlar kapatıldı.