İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: MISIR´A VERİMLİ ZİYARET

Ermeni-Mısır ilişkilerinde son yıllarda yeni kazanımlar kaydediliyor.

Mısır Arap Cumhuriyeti “BDT” ülkeleriyle geliştirdiği yeni teknoloji projesi bir takım alanlardaki uzmanlara bilgilerini derinleştirme ve yeni çalışma yöntemine hazırlanma seminerlerinden geçme olanağı tanıyor.

Bu proje dahilindeki seminerlere Ermenistan’dan, Ermenistan İç ve Dışişleri Bakanlıkları çalışanları, işadamları ve doktorlar katıldılar.

Yerevan’da bir, 9:1:1: acil müdahale servisi ile tıp merkezinin açılması yönünde çalışmalar giderilmektedir.

Tıp Merkezinin açılması fikri, bu yıl başında Dışişleri Bakanı Vardan Oskanyan’ın eşi Nane Oskanyan’ın başkanlık ettiği tıp heyetinin Mısır’a yaptığı ziyaret sırasında ortaya çıktı.

Ermeni heyeti, Mısır’da bir takım hastahaneleri ziyaret edip, bir takım Prof.’lerin derslerine katıldıktan sonra Ermenistan’daki sağlık alanının tamamen modernleştirilmesi konusunda yoğun bir istekle doldular.

Mısır’lı doktorlar da Ermeni doktorların yüksek bilgilerini gözönüne alarak ilişkileri ikili boyutta daha da sıklaştırma önerisinde bulundular.

Bayan Oskanyan bu iyi dilekler, öneriler ve misafirperverlik için Mısır tarafına minnettarlığını ifade etti.

Ermeni heyetinin ziyaretinde kültürel yan da ağır basmaktaydı. Bu çerçevede Bayan Oskanyan İskenderiye Kütüphanesi Başkanıyla verimli görüşme gerçekleştirdi.

İki hafta süren ziyaret sırasında Bayan Oskanyan’a Mısır’daki bir hastahanenin özel nışanı verildi.

Ziyaret ayrıca yerel Ermeni toplumuna da moral ve canlılık getirdi.

Armenuhi Demirciyan

Yorumlar kapatıldı.