İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: KUVVETLİ KAR YAĞIŞI NEDENİYLE YEREVAN-MEĞRİ OTOYOLUNUN BİR BÖLÜMÜ KAPANDI

Yerevan-Meğri otoyolunun Kaçaran şehrinin 6 km’sinden başlayarak Meğri dağ geçidine kadarki bir bölümü 19 Mart saat 19:30’dan itibaren yoğun kar yağışı ve boran nedeniyle kapalı.

Olağanüstü Hal Departmanlığı ile Sünik Eyaleti sivil savunma departmanının verdiği bilgilere göre, 19 Mart’tan 20 Mart saat 2:00’ye kadar gerçekleştirilen kurtarma çalışmaları sayesinde 46 yolcusu bulunan 13 araç karlar altından çıkarıldı.

Departman başkanı Artur Harutyunyan’ın “NOYYAN-TABAN” ajansı muhabirine yaptığı açıklamada 21 Mart saat 16:30 itibariyle kar yağışı ve boran devam etmekte olup yolun belirtilen bölümü trafiğe kapalı bulunmaktadır.

Zaten iki günden buyana “Kapan canşin” kuruluşu ile Zangezur’daki pirinç-molibden kombinesinin teknik araçları kullanılarak yolun açık tutulmasına çalışılıyor. Fakat kuvvetli rüzgar nedeniyle yol tamamen temizlenemiyor.

21 Mart saat 16:30 sularında ayrıca Yerevan-Meğri otoyolunun Goris-Sisian bölümünde de geçişler zorlukla yapılmakla birlikte, yol trafiğe açık durumdadır.

Yorumlar kapatıldı.