İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

IRAK SAVAŞI DÜNYA BANKASI-ERMENİSTAN İŞBİRLİĞİ ÜZERİNE ETKİDE BULUNMAZ

Dünya Bankasının “DB” Yerevan ofisi yöneticisi Roger Robinson dün gazetecilerle yaptığı görüşmenin amacı önce yeni SAC-V kredi programını sunmak daha sonra da Dünya Bankası-Ermenistan işbirliği hakkında sohbette bulunmaktı.

“DB” temsilcisi toplam 40 milyon dolarlık kredinin bankanın Ermenistan hükümetine vermeye hazır olduğunu açıkladı. Bunun 20 milyonluk dilimi Parlamentonun onayından hemen sonra sağlanacak. Bu tamamiyle bütçe açığı için kullanılacak.

Roger Robinson’a göre, Ermenistan bütçesi için gerekli olan kredilerin zorunluluğu giderek azalmaktadır. Çünkü Hükümetin vergi toplamadaki kapasitesi artmaktadır. Eğer bu ve ekonomik kalkınma devam ederse gelecek yıl Ermenistan için benzer kredilere gerek kalmayacak. Fakat diğer bütçe programları için olabilir. Bunlar Fakirliğin aşağı çekilmesi programını desteklemek özellikle de bunun eğitim ve sağlık kısımları için verilebilinir.

“DB” Yerevan ofis yöneticisi önümüzdeki üç-dört yıllar içerisinde Uluslararası Kalkınma Ajansının (IDA) bu amaçla 60 milyon dolar sağlayacağını ifade etti.

“DB” yetkilisi sohbet sırasında, Irak savaşının bu yapı tarafından Ermenistan’da gerçekleştirilmekte olan programlarda bir aksamaya sebep olamayacağını vurguladı. Ona göre, savaş Ermenistan ekonomik hayatını etkileyebilir. Tüm bölgede örneğin krediler konusunda bir belirsizlik olabilir.

İç politik gerginlik dahi “DB” programları üzerinde bir etkide bulunamaz.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.