İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: DEVLET BU ALANIN GELİŞMESİNE YARDIM EDİYOR

Yerevan Kuyumculuk Fabrikası bu alanda beş yıllar içerisinde yıllık % 10-15 gelişme kaydeden en tanınmış kuruluştur.

Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan dün bu kuruluşu ziyaret etti.

Fabrikanın faaliyetleri hakkında bilgi vermesi konusunda şirketin yönetim kurulu başkanı Emil Grigoryan’a başvurduk. Onun belirttiğine göre, şuanda burada bir fabrika yerine üç fabrika çalışmaktadır. İlki altının temizliği, ikincisi marketing, üçüncüsü ise tüm üretimle ilgilenmektedir. Burada yaklaşık 700 kişi çalışmaktadır. Üretim bölümünün ortalama ücreti 48 bin Ermeni Dramı, marketingde ise 85 bin Ermeni Dramıdır.

Emil Grigoryan’ın belirttiğine göre, üretimin kalitesi ve çeşitliliği temelden değişmiş durumdadır. Yaklaşık 80 çeşit mal üretilmekteyken bugün bu durum daha da değişiktir. Ayda 1500-2000 çeşit ve herbiri kendisinin 50-60 çeşitiyle birlikte üretilmektedir. Bu çeşitlilik ve kalite dolayısıyla da Yerevan Kuyumculuk Fabrikasının üretiminin % 93-95’i ABD, Rusya, Orta asya ve Birleşik Arap Emirliğine ihrac edilmektedir. geri kalan cüzi miktar ise iç pazarda satılmaktadır. Fabrika birkaç milyon dolarlık gelir elde etmektedir.

Yerevan Kuyumculuk Fabrikası ayrıca Ermenistan Eyaletlerinde 18 şube de açmakla birlikte pırlanta işleme atölyeleri de açmaktadır.

Devlet Başkanı Robert Koçaryan’da fabrikanın gelişme temposuna olan memnuniyetini dile getirdi. O fabrikanın üretim ünitelerini gezerek gerekli bilgiler edindi.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.