İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: RK: SEÇİMLERİN DAHA ORGANİZE BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMESİNE RAĞMEN GÖZLEMCİLERİN RAPORLARI DAHA KATI VE AYRINTIYA SAPLANMIŞTI

Robert Koçaryan devlet başkanlığına tekrardan seçildikten sonra ilk defa dün basın açıklamasında bulundu.

O öncelikle, seçimlerden önce vaad ettiği programın gerçekleştirilmesine başlayacağını belirtti.

Bu programa göre, 30-40 bin kişiye iş olanağı öngörülmektedir.

Devlet Başkanı politik güçler ile kişiler arasındaki çatışmayı seçmenler üzerine taşırmanın ülkenin kredisini düşürebileceğini ve bunun da tek tek kişilere kadar etkisinin olabileceğini vurguladı.

Basın açıklamasının temel sorununa değinen Robert Koçaryan seçim sonuçlarını, normal değerlendirerek, iyi çalışma giderilmesi takdirde daha yüksek sonuçlar alınabilineceğini ifade etti.

Devlet Başkanı seçim sonuçlarını sabote etmeye yönelik eylemlerin seçmenleri yaklaşan Parlamento seçimleri için sıcak tutmak için iyi bir taktik olabilir, fakat ülkenin prestiji ve istikrarı açısından tehlikelidir dedi.

Koçaryan’a göre eğer muhalefet hukuki yolu seçerse bunu kendisi de kutlayabilir.

Robert Koçaryan’a göre, seçimler 1998 yılındakinden daha düzenli geçmiştir. Gözlemcilerin bu seferki değerlendirmesi, tüm süreçlerde daha bir katı ve daha bir ayrıntılıydı. Ülkemizdeki seçimleri Batı Avrupa ülkelerindeki seçimlerle mukayese edecek olursak bizdeki elbette uluslararası normlara uymamaktadır. Eğer toplam 12 yıllık bir bağımsızlığa sahip bir ülke olduğumuz dikkate alınacak olursa elbetteki değerlendirme de ona göre daha yumuşak olmalıdır.

Devlet Başkanı Koçaryan, AGİT gözlemcilerinden acaba ülkemizin geçiş sürecinin dikkate alınıp alınmadığı konusunu sorduğunu ve kendilerinden alınmadığı yanıtını aldığını açıkladı.

Devlet Başkanı Koçaryan, önümüzde parlamento seçimleri var. Seçimlerdeki kaliteyi yükseltmek için elimizden geleni yapacağız dedi.

Robert Koçaryan ciddi hükümet değişikliğinin Mayıs’taki Parlamento seçimlerinden sonra gerçekleşeceğini de vurguladı.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.