İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: `AES-TELASİ´ ERMENİSTAN´DAN ELEKTRİK ALIMINI DURDURDU

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’in elektrik sisteminin meneceri olan Amerikan AES şirketi Gürcistan için Ermenistan’dan elektrik alımını üç gündür durdurdu.

“AES-Telasi” adlı Gürcü-Amerikan şirketi müdürü İgnasio İribaren Çarşamba günü gerçekleştirdiği basın toplantısında Ermenistan’dan elektrik alınmasının şirket için elverişli olmadığını bu nedenle de “AES-Telasi” şirketinin bundan böyle Ermenistan’dan elektrik almayacağını ifade etti.

Şirket, Ermenistan’dan elektriği 12.5 Ermeni Dramı almakta bunu Tiflis halkına 37 Ermeni Dramı karşılığı satmaktaydı.

Resmi Tiflis ise AES’in daima Gürcü tarafını anlaşmayı ihlal etmekle suçlayarak bu ülkedeki sorumluluklarından kurtulmaya çalıştığını iddia ediyor.

“AES-Telasi” şirketi Ermenistan’dan günde 60-120 megawat elektrik ithal etmekte Rusya’dan da aldığıyla birlikte Tiflis’in elektrik ihtiyacını karşılamaktaydı.

Dünden itibaren Tiflis’te elektrik kesintileri başladı. Gürcü Tvsinden alınan bilgilere göre, elektrik kesintileri nedeniyle Batı Gürcistan’ın Zugdidi şehrinde dün bir protesto gösterisi gerçekleştirildi.

“AES-Telasi” şirketi sattığı elektriğin sadece yarısını vatandaşlardan alabiliyor. Bu açıdan her iki Tiflisliden biri kullandığı elektirik için para vermiyor.

Tatul Hakopyan, Tiflis

Yorumlar kapatıldı.