İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Şınorhk Badriark´ın Fotografları Getronagan, Sahagyan ve Aramyan´da Sergilendi

(Soldan sağa: Arman Şirin, Krikor Sahakoğlu, Mesrob II, Boğos Çalgıcıyan, Ara Elagöz, Anna Turay, Kevork Simkeşyan)

Şınorhk Badriark’ın fotoğaflarından oluşan sergiler 7 Mart Cuma saat 18:00’de üç derneğimizde açıldı.

Şınorhk Badriark’ın doğumunun 90’ıncı yılı vesilesiyle düzenlenen etkinlikler, ölümünün 13’üncü yılında, 6 Mart Perşembe günkü kiliselerarası anma töreninden sonra, Şınorhk Badriark’ın fotoğraflarından oluşan sergilerin derneklerdeki açılışıyla devam etti.

Getronagan, Sahakyan ve Aramyan derneklerinde düzenlenen sergilerde sayıları yüzü bulan fotoğraflar ziyaretçilere sunuldu.

Getronagan’da

Getronagan Derneği’ndeki sergide Patrik Mesrob II Hazretleri ve cemaatimizden pek çok kişi hazır bulundu. Müdürleri nezaretinde ziyarete gelen Karagözyan Okulu öğrencileri dikkat çekiciydi.

Salonun girişinde Şınorhk Badriark’ın portresi, iç tarafta ise büyük boy fotoğrafları asılıydı. Fotoğrafların altında, İğdeli Köyü’nden Patriklik Makamına kadar uzanan hayatından kesitler Türkçe olarak verilmekteydi.

Ziyaretçiler yaşlı gözlerle fotoğraflara bakarken, ona olan sevgi ve hayranlıklarını tazeleyip hüzünle dile getirdiler.

Bu serginin fikir babalarından biri olan Patrik Hazretleri uzun uzun ve dikkatli bir şekilde fotoğrafları incelerken, birçoğu hakkındaki fikirlerini ve anılarını ziyaretçilerle paylaştı.

Daha sonra da ziyaretçileri toplayarak Şınorhk Badriark’la ilk karşılaşmasını ve ondan etkilenerek nasıl ruhani olmaya karar verdiğini anlatarak onun silinmez izlerinin tarihe kazındığını söyledi.

Patrik Hazretleri açıklamalarında fotoğrafların çoğunun Patrikhane ve Marmara Gazetesi arşivlerinden alındığını söyledi. Ayrıca Anna Turay’a fotoğrafların öykü kısmını hazırladığı, Krikor Sahakoğlu’na da teknik ve sanatsal çalışmaları için teşekkür etti.

Patrik Hazretleri ayrıca Pazar günü yalnızca İstanbul’da değil dünyanın dört bir yerindeki Ermeni kiliselerinde 82’inci ruhani önderimiz Şınorhk Badriark anısına Surp Badarak sunulacağını hatırlattı.

Diğer derneklerde

Fotoğraf Sergileri Aramyan ve Sahakyan derneklerinde de aynı başarıyla tekrarlandı.

Samatya’daki etkinliğe Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Aram Srpazan başkanlık etti. Samatya Surp Kevork Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Sahakyan Okulu öğretmen ve öğrencileri ve semt sakinlerinden oluşan kalabalık bir grup sergiyi gezdi.

Açılışını Rahip Sahag Maşalıyan’ın yaptığı Kadıköy’deki Aramyan Derneği’ndeki sergide de aynı coşku yaşandı. Kıdemli Peder Dr. Krikor Damatyan, Peder Parseğ Vanlıyan, Peder Barkev Nalbantyan ve Kadıkmy Surp Takavor Kilise Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, ayrıca okul müdiresi ve Aramyan Okulu öğretmen ve öğrencileri hazır bulundular. Sergiyi gezenler tarafından fotoğraflar büyük ilgiyle izlendi.

(Patrik Hazretleri sergiyi gezerken)

Yorumlar kapatıldı.