İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Surp Haç Tıbrevank Lisesi hakkında danışma toplantısı

7 Mart 2003 Cuma saat 13.00’te Üsküdar Surp Haç Lisesi aleyhine Hazine tarafından açılan tapu iptali davasıyla ilgili gelişmeler hakkında istişarede bulunmak ve atılacak adımları değerlendirmek üzere, Patrik Mesrob II Hazretleri’nin davetiyle Kumkapı Sp. Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi Surp Harutyun Şapeli’nde bir toplantı düzenlendi.

Patrik Hazretlerinin riyaset ettiği toplantıya Ruhani Kurul adına Episkopos Aram Ateşyan ve Kıdemli Peder Dr. Krikor Damatyan, Patrik Hazretlerinin danışmanları, bazı cemaat vakıflarından yöneticiler, Surp Haç Lisesi sorumlu müdürü Hayk Nişan ve bazı eski ve yeni yöneticiler, Surp Haç Lisesi ile ilgili kişiler ve avukatlar katıldı.

İstişari toplantıyı Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Setrak Tokat yönetti. Patrik Hazretleri yaptığı açış konuşmasında, kurucusu bir patrik olan Surp Haç Tıbrevank Lisesi’nin Patrikliğimiz nezdinde özel bir konumda olduğunun altını çizerek, bu müessesenin aynı zamanda tüm cemaate ait olduğunu dolayısıyla da sorunlarının da tüm cemaati ilgilendirdiğini vurguladı.

Daha sonra söz alan Av. Diran Bakar, Tıbrevank’ın durumu ve Hazine tarafından açılan dava hakkında bilgiler verdi ve konuyla ilgili soruları cevaplandırdı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren ve katılanların muhtelif görüşler belirttiği bu toplantının sonunda, açılmış olan davanın ve genelde Tıbrevank’la ilgili tüm sorunların Tıbrevank lehinde sonuçlanması için gereken adımların ivedilikle atılması hususunda görüş birliğine varıldı.

Yorumlar kapatıldı.