İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Şınorhk Badriark Ekümenik Dua Töreninde Anıldı

82’inci Patriğimiz Şınorhk Hazretleri, 6 Mart Perşembe günü saat 17:00’de başlayan kiliselerarası anma töreniyle Karaköy’deki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde anıldı.

Törene İstanbul Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos I Hazretleri ile Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II Hazretleri birlikte riyaset ettiler. Anglikan Kilisesi’nin Avrupa Önderi Episkopos Geoffrey Rowell, Ermeni Katolik Başepiskoposu Hovhannes Çolakyan, Kıldani Başepiskoposu Paul Karataş, Papa Jean Paul II Hazretlerinin İstanbul’daki Vekili ve Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Louis Pelatre, Süryani Katolik Patrik Vekili Mons. Yusuf Sağ, Alman Protestan Kilisesi Vaizi Holger Nollmann, İstanbul Anglikan Kilisesi Rahibi Ian Sherwood, İstanbul Union Kilisesi Vaizi Benjamin Van Resenburg, Romen Ortodoks Kilisesi’nden Peder Silviu State, Süryani Kadim Kilisesi’nden Peder Melki’nin katıldıkları törende çoksesli ilahileri Feriköy Kilisesi’nin Adruşan Hallacyan yönetimindeki Vartanants Korosu seslendirdi.

Patriğimiz Mesrob II, törenin başında Ermenice, Türkçe ve İngilizce olarak Şınorhk Badriark’ın yaşamı, kişiliği ve özellikleri hakkında kısa bir konuşma yaparak, onun 20’inci yüzyıldaki Ermeni Kilisesi’nin en aziz din adamlarından biri olduğunu hatırlattı.

Ermeni Kilisesi’nin nizamlarına göre yapılan Hokehankist töreninde Peder Melki İbraniler’e yazılan mektubun 6’ıncı bölümünden, Rahip Sahag Maşalıyan ise İncil’den bir bölüm (Mat. 11:25-30) okudular. Okunan ilahilerden sonra, her kilise temsilcisi Şınorhk Badriark’ın ruhunun huzuru için kendi dilinde dua etti. Patrik Mesrob II, ayrıca uzun yıllar İstanbul’da görev yapan ve 27 Şubat’ta Amerika’da yaşamını yitiren Vaiz Melvin Wittler için de dua etti. Tövbe ve barış için de okunan dualardan sonra, Rab’bin Duası’nın söylenmesiyle tören bitmiş sayıldı.

Törene katılan Ermeni din görevlilerinin başında Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Aram Ateşyan geliyordu. Şınorhk Badriarkı Anma Etkinlikleri Tertip Heyeti Başkanı Ara Elagöz ile Arman Şirin başkanlığındaki Galata Kilisesi ve Getronagan Okulu Vakfı üyeleri de törene katıldılar.

Yorumlar kapatıldı.