İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: İstanbul Ermenilerine Yeni Rahip

Ermeni Patrikliği Ruhani Kurulu’nun kararı ve Patrik Mesrob II Hazretlerinin onayı ile, Sargavak Aret Anuşyan bu akşam ve yarın sabah Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’ndeki törenlerle rahip takdis olunuyor.

Patrik Hazretlerinin riyaset edecekleri törenlerin çizelgesi şöyle:

28 Şubat 2003 Cuma

saat 18:00 Rahip adayının Ortodoks inancı halk önünde sınanacak

saat 19:00 Patrik Hazretleri rahip adayına son onayını verecek

1 Mart 2003 Cumartesi

saat 10:00 Surp Badarak başlayacak

saat 10:15 Rahip adayı rahiplik andını içecek Patrik Hazretleri rahip adayının başına el koyarak takdis edecek, kâhinlik rütbesi verecek

saat 11:00 Patrik Hazretleri rahip adayının alnını ve ellerini Kutsal Myuron’la meshedecek ve yeni adını verecek

saat 12:00 Rahip adayı cemaatin tebriklerini kabul edecek

ARET SARGAVAK ANUŞYAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

1966 Yılı’nda İstanbul’da doğdu. Taksim Surp Harutyun Kilisesi’nde Peder Tateos Dervoğormyacıyan tarafından vaftiz edildi. İlköğrenimi, Bomonti Mıhitaryan, ortaöğrenimi Feriköy Merametçiyan, liseyi Surp Haç (Tıbrevank) ve yükseköğrenimi İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili Bölümünde tamamladı. Lise ve Üniversite yılları süresince Kınalıada Karagözyan Dinlenme Evi’nde belletmenlik yaptı. Amatör olarak, Feriköy Okulu’ndan Yetişenler Derneği’nde tiyatro, Tıbrevank Okul ve Derneği’nde müzik faaliyetlerinde bulundu.

1977 yılında Feriköy Surp Vartanantz Kilisesi’nde ilahi öğrenmeye başladı. Sargavak Setrak Davuthan, Sargavak Krikor Hapelyan ve Peder Şnorhk Muradyan’dan Hampartsum notası ve Şaragan (Klasik Ermenice ilahi) dersleri aldı. 1986 yılı’nda Gedikpaşa Surp Hovhannes Kilisesi’nde muganni oldu.

1988 yılında iş hayatına atılarak turizm sektöründe çalışmaya başladı. Sırasıyla, Gama Turizm, Ulusoy Travel Centre, Iliada Turizm ve Türk Ekspres seyahat acentalarında, birçok faaliyet alanında çalıştı ve üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Türkiye’yi yurtdışında temsil eden heyetler, ASTA (Amerikan Seyahat Acentaları Birliği) Türkiye Bölümü sekreterliği gibi uluslararası alanlarda da aktif görevler üstlendi.

Mayıs 1992’de müteveffa Patrik Karekin II Hazretleri tarafından kendisine “Tbir” derecesi verildi. Ruhban Okulu olmadigindan, teolojik formasyonunu Patrikliğin ruhban eğitim derslerine aldi. Aralık 2001’de Patrik Mesrob II Hazretleri tarafından kendisine “Urar” taşıma hakkı, Temmuz 2002’de “Gisasargavak”, Aralık 2002’de ise “Sargavak” rütbeleri verildi. 2002 Temmuz ayından itibaren Patrikhane’de görevli bulunuyor.

Yorumlar kapatıldı.