İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Vartanants Korosu´nun 71´inci Yılı Kutlandı

Feriköy Srpots Vartanants Ermeni Kilisesi Vartanants Korosu’nun 71’inci kuruluş yılı, 23 Şubat 2003 Pazar günü, dini ve sosyal etkinliklerle kutlandı.

Kilisedeki törenlere Patrik Mesrob II Hazretleri riyaset ederken Surp Badarak’ı Peder Drtad Uzunyan sundu. Çoksesli ilahileri Adruşan Hallacyan yönetimindeki Vartanants Korosu büyük başarıyla seslendirdi.

Patrik Hazretleri, Hz. Yeşaya Peygamber’in “Babamız sensin, ya Rab; biz kiliz, sen çömlekçisin. Hepimiz senin ellerinin eseriyiz” (Yeş. 64:8) sözlerine yorum getirerek vaaz etti.

Sunulan Hokehankist dualarında Vartanants Korosu’nun tüm müteveffa kurucuları, yöneticileri ve üyeleri anıldılar.

Daha sonra Feriköy Kilisesi’nin Nazar Şirinoğlu Salonu’nda Vartanants Korosu’nun 71’inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir sevgi sofrası açıldı. Yemeğe Patrik Hazretlerinin ve koro üyelerinin yanı sıra, Erol Seheryıldızı başkanlığındaki Kilise Vakfı yöneticileri, Şişli Belediye Başkanı Yardımcısı Vazken Barın, hayırsever işadamı ve Karagözyan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Gülmezgil ve yaklaşık 300 konuk katıldı. Vartanants Korosu’nun bir yıllık faaliyet raporunun okunduğu programın sunuculuğunu Av. Setrak Davuthan üstlendi. Kilisenin din görevlisi Peder Hımayak Dunanyan kaleme aldığı kutlama mesajını okudu. “Akulis” müzik grubu yemek müziği ve sevilen Ermenice şarkıları seslendirdi. Şiirler ve şarkılar okundu. Vartanants Korosu çok başarılı küçük bir konser sundu. Kapanış konuşmasını yapan Patrik Hazretleri, koro üyelerini ve yönetmenini başarılarınan ötürü kutlayarak, “Vartanants kuruluşundan bu yana en parlak dönemini yaşıyor” diyerek, koronun başarılarının devamını diledi.

Yorumlar kapatıldı.