İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: KADIN GÖZLEMCİ MİSYONU AYRICA TEKNİK-ORGANİZE EKSİKLİKLERİNE DE DİKKAT ÇEKİYOR

Devlet başkanlığı seçimlerinde şeffaf oy sandıklarının kullanılması dahi seçimlerde alışkanlık halini alan yorumların konuşlmamasını engelleyemedi.

Yaklaşık birbirlerine uyan açıklamalarda bulunan AK ve BDT misyonlarından başka ayrıca yerel toplumsal kuruluşlardan oluşmuş gözlemciler de vardı. Özellikle de Üniversite eğitimli kadın derneği 261 temsilcisiyle devlet başkanlığı seçimlerinde gözlemci sıfatıyla yer aldı. Bunlar Cumhuriyetteki seçim bçlgelerinin %8’ini oluşturan Yerevan, Gümrü, Vanatzor, Dilican, Spitak, Stepanavan, İçevan, Aştarak, Masis, Artaşat ve Ararat’taki 140 seçim bölgelerinde gözlemci faaliyetleri yürüttü. Bundan başka Ermenistandaki 6 diğer toplumsal kadın örgütleri de bu görevde bulundu.

Üniversite eğitimli kadın derneği beşyüz kadın ve erkeklerde seçim anketleri yapmıştı. Ankete katılanların %75’inin politikayla doğrudan ilgilenmesi, fakat bunların da % 61’inin seçimlerin adil gerçekleşeceğine inanmaması çok ilginçti.

Dernek başkanı Cemma Hasratyan’ın açıklamasına göre, kendileri seçmen listelerindeki hataları pekçok kereler dile getirmişler. Aynı aileden bazılarının listelerde adlarının bulunması ve bazılarının da bulunmaması listelerdeki bu hataları teşkil ediyor. Çok kereler özellikle yaşlı kesim listelerdeki isimlerinin bulunmaması karşısında mahkemeye başvurmuyor.

Kadın gözlemci misyonu ayrıca daha çok teknik- organize sorunların da bulunduğunu vurguladı.

Yorumlar kapatıldı.