İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Surp Haç Tıbrevank Kuruluşunun 50´inci Yılını Kutluyor

Üsküdar Surp Haç Lisesi Müdürü ve Kurucu Temsilcisi Hayk Niþan ve Tbrevank mezunlarýndan oluþan bir grup iþadamý, 29 Ocak 2003 Çarþamba 11:00’de Patrik Mesrob II Hazretleri tarafýndan Kumkapý’daki geçici konutta kabul edildiler.

Görüþmede 2003 yýlý süresince Týbrevank’ýn 50’inci yýldönümü kutlamalarýyla ilgili etkinlikler konusunda fikir alýþ veriþinde bulunuldu. Etkinliklerin doruk noktasýný 10 Aðustos 2003 günü kutlanacak Surp Badarak oluþturacak. Yaz dönemindeki kutlamalara yurtdýþýndaki Týbrevanklýlar’ýn raðbet etmesi bekleniyor. Köln Baþepiskoposu Karekin Bekçiyan, New York Baþepiskoposu Khajag Barsamyan, Washington’da görev yapan Episkopos Viken Aykazyan, Londra’da görev yapan Býsag Vartabed Hatabyan’ýn da Ýstanbul’a gelerek etkinliklere katýlmalarý olasalýðý bulunuyor.

Çarþamba günkü görüþmede ayrýca Týbrevank’ýn hukuki statüsüyle ilgili yeni giriþimler hakkýnda da Patrik Hazretlerine bilgi aktarýldý. Patrik Hazretleri, Surp Haç Lisesi’nin hukuki durumu sorununun artýk bir sonuca baðlanmasý gerektiðini, sorunlarýn sürüncemeye býrakýlarak kronikleþmelerinin yanlýþ olduðunu, bu sorunun giderilmesi için Týbrevank’ýn 50’inci kuruluþ yýlý olan 2003 yýlýnda gereken çabalarýn gösterilmesinde yarar gördüðünü söyledi.

Yorumlar kapatıldı.