İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Şınorhk Badriark Doğumunun 90´ıncı Yıldönümü´nde Sevgiyle Anılıyor

(Þýnorhk Badriark, Kýnalýada, 1983)

“Ermeni Kilisesi’nin 20’inci Yüzyýldaki Azizi.” Patrik Mesrob II Hazretleri, iþte böyle tanýmlýyor Türkiye Ermenilerinin 82’inci Patriðini. Gerçekten de halkýn “Baba” adýný verdiði ve otuz yýl kadar kilisesine ve halkýna en üst mertebede hizmet veren Þýnorhk Badriark’ýn anýsý kiliselerimizde, okullarýmýzda ve derneklerimizde hala çok canlý.

22 ve 29 Ocak Çarþamba günleri saat 15:00’te Balýkpazarý Amenasurp Yerrortutyun Kilisesi’nin Naregyan Salonu’nda Patrik Hazretlerinin riyasetinde gerçekleþen toplantýya katýlanlar 7 ile 9 Mart 2003 tarihlerine rastlayacak olan etkinlikler konusunu görüþtüler.

Fotograf sergisi, aný kitabý ve kitap ayraçlarýnýn basýmý, kültürel ve dini etkinlikler, mezarlýða ziyaret programý kesinleþtiðinde Lraper ve basýn tarafýndan cemaate duyurulacak.

Toplantýlara birçok vakýf yöneticisinin yanýsýra Rahip Sahag Maþalýyan, Kýdemli Pederler Daron Siraganyan ve Dr. Krikor Damatyan, Rober Haddeciyan, Yetvart Gobelyan, Doç. Dr. Vart Þigaher, Zahrad, Zareh Khrakhuni, Sirvart Karamanugyan, Pakrat Estukyan, Anna Turay, Ara Koçunyan, Yetvart Tovmasyan, Makruhi Büyükhagopyan, Vaðarþag Seropyan ve birçok kültür ve yazýn emekçisi katýldýlar. Oluþturulan Tertip Heyeti’ne Ara Elagöz Baþkan, Harutyun Özçelik ise Sekreter olarak seçildi.

Yorumlar kapatıldı.