İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lraper: Kiliselerarası Birlik ve Barış Duası Feriköy´de Gerçekleşti

Geleneksel BİRLİK VE BARIŞ DUA HAFTASI 25 Ocak 2003 tarihinde Feriköy Kilisesi’ndeki törenle sona erdi.

Cemaatin yoğun ilgi gösterdiği kiliselerarası bu törene kalabalık bir ruhani topluluğu da katıldı. Patrik Mesrob II Hazretleri’nin bizzat riyaset ettiği törene kardeş kiliselerden, Rum Patrikliği’ni temsilen Derkon Metropoliti Konstantin, Vatikan Büyükelçisi Başepiskopos Mons. Edmond Farhad, Latin Katolik Cemaati Lideri Episkopos Mons. Louis Pelatre, Vatikan İstanbul temsilcisi Mons. George Maroviç, Süryani Kadim Patrik Vekili Mor Filuksinos Yusuf Çetin, Süryani Katolik Patrik Vekili Korepiskopos Yusuf Sağ, Union Church vaizi, birçok rahip ve pederin yanısıra Ermeni Kilisesi’nden Episkopos Aram Ateşyan, Rahipler Sahag Maşalıyan, Yeğişe Uçkunyan ve birçok din görevlisi katıldı.

Tüm ruhanilerin katılımıyla oluşan dini geçitle kiliseye giren Patrik Hazretleri, kardeş kiliselerin episkoposları ile birlikte horandaki yerini aldı. Kardeş kilise temsilcileri hazırlanmış olan Türkçe çeviri sayesinde dua törenini kolaylıkla takip edebildiler. Törendeki tüm ilahileri Adruşan Hallacyan yönetimindeki Vartanants korosu seslendirdi.

Rab’bin Duası’ndan önce, Patrik Hazretleri, Kutsal Kitap’taki barış ve esenlik kavramlarını yorumlayan ve inancın ve duanın toplumsal hayattaki gücünü ön plana çıkartan bir vaaz verdi.

Törenin ardından Feriköy Srpots Vartanants Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu ve Kadınlar Kolu tarafından kilisenin Nazar Şirinoğlu salonunda verilen kokteyl değişik mezhep ve kiliselerden bir araya gelen imanlıların bir araya gelmelerine vesile oldu.

Yorumlar kapatıldı.