İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg: EKONOMİK BAĞLARIN DERİNLEŞTİRİLMESİ `BDT´ ÜYESİ ÜLKELERİN ULUSAL ÇIKARLARINDAN DOĞMAKTADIR

Bağımsız Devletler Topluluğu “BDT” ülke başkanlarının Kiev’deki resmi olmayan zirvesi yeni başkan seçilmesi sonrasında bugün sona erdi.

Resmi olmayan bu toplantıya ayrıca Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan’da katılmıştı.

Bu yapının başkanlığına Rusya dışından ilk defa Ukrayna Devlet Başkanı Leonid Kuçma seçildi. Bu ise Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in girişimiyle gerçekleşti.

Kiev görüşmelerindeki temel sorun ekonomik işbirliği konusuydu. Daha geçen yılın Ekim ayında Bişkek toplantısında “BDT” çerçevesinde ekonomik işbirliğinin sıklaştırılması ele alınmıştı. Üç saat süren toplantıdan sonra Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin basına yaptığı açıklamada ekonomik işbirliğinin sıklaştırılmasının “BDT” üyesi ülkelerin ulusal çıkarlarından doğduğunu ifade etti.

Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan dün ayrıca Kafkasya dörtlüsü yöneticilerin toplantısına katıldı. Bu sabah ise Gürcistan Devlet Başkanı Eduard Şevardnatze ile de bir görüşmede bulundu.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı basın sekreteri Aleksandr Gromov’un dediğine göre, Ermenistan ve Azerbaycan Devlet Başkanları arasında uzun konuşmalar gerçekleşti.

Yorumlar kapatıldı.