İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: DAĞLIK KARABAĞ CUMHURİYETİ ORDUSUNUN BİR ASKERİ, AZERİLERİN DOĞRUDAN ATEŞİ SONUCUNDA HAYATINI KAYBETTİ

28 Ocak 2003 tarih ve yerel saatle 15.10’da Azerbaycan ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti sınır hattının Ağdam doğrultusunda Azerilerin doğrudan ateşi sonucunda Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Savunma Ordusuna mensup bir asker şehit düştü.

Bu alçakça saldırı, AGİT misyonu tarafından aynı gün içerisinde giderilen monitoringden yaklaşık üç saat sonra gerçekleşti.

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı, Azeri tarafının benzer adımı ateşkes rejiminin kaba bir ihlali olarak değerlendirmektedir.

Bu olay aynı bölgede Ocak ayı içerisinde Azerbaycan’ın ikinci ihlali olarak kaydedildi. 8 Ocak 2003 tarihinde buradan Azeri ajanlarının sızma girişimi Artsakh savunma güçlerince engellenmişti. AGİT misyonunun bölgedeki monitoringi de bu sebeple gerçekleştirilmişti.

8 Ocak günü Karabağ güçlerince esir alınan Azeri askeri Abiyev’in durumu ciddiyetini korumaktadır. O sıkı güvenlik koşulları ve doktorların denetimi altında bulunmaktadır. Onu ayrıca AGİT ve Uluslararası Kızıl Haç yetkilileri ile doktorları ziyaret edebilmektedir.

Azerbaycan Savunma Bakanı Abiyev’in, Elmeddin Abiyev’in geri alınması konusunda Ermeni tarafıyla görüşmelerin devam etmekte olduğu haberi gerçekleri yansıtmamaktadır. Ne Ermenistan ne de Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin ilgili birimlerine konu çerçevesinde hiçbir başvuru gerçekleştirilmiş değil.

Yaralı Azeri askeri Elmeddin Abiyev’in ailesine evlatlarını görebilme izninin verildiği bir kez daha yenilenmektedir. Aile üyelerinin can güvenlikleri üst düzeyde gerçekleştirilecektir.

Yorumlar kapatıldı.