İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azg: ERMENİ ORDUSUNUN ONBİRİNCİ YILI DOLDU

Geçen yıl Ermenistan Parlamentosu’nca kabul edilen “Bayramlar ve anma günleri” hakkındaki yasaya göre, 28 Ocak günü “Ermeni Ordusu Günü” olarak onaylandı.

Ermenistan Cumhuriyeti ordusu kendi kuruluşunun onbirinci yılları içerisinde güçlenmiş ve bugün ülkemiz güvenliğinin tek garantisidir.

Artsakh varoluş savaşı yıllarında oluşturulan gönüllü birlikler daha sonra düzenli ordunun temelini oluşturdular. Savunma Bakanının ilk emrini 28 Ocak 1992 tarihinde vermişti.

Bugün, Ermeni ordusunun onbirinci kuruluş yıldönümü gününde Ermenistan Savunma Bakanı Serj Sargsyan ile diğer üst düzey subaylar “Yerablur” adlı Panteon’u ziyaret ederek şehitlerin anısına saygı duruşunda bulundular. Onlar Vazgen Sargsyan ile General Antranik’in mezarlarına çiçekler bıraktı.

Ermenistan Savunma Bakanı Serj Sargsyan gazetecilerin sorularını yanıtlarken şunları dedi.

“Ermeni Ordusu bugün ülkenin bağımsızlığını koruyacak güçtedir. Politik çıkarlara sebebiyet vermemek için Ermeni ordusunun onbirinci kuruluş yıldönümü, büyük törenler çerçevesinde kutlanmayacak. Devlet Başkanlığı seçimleri döneminde bulunuyoruz. Ordumuz seçim propagandalarına kurban edilmemelidir”.

Bakanın belirttiğine göre, Ermenistan Silahlı Güçlerin daha da güçlendirilmesi için çalışmalar her gün gerçekleştirilmektedir.

Onun sözlerine göre, 2003 yılında da Rusya Federasyonu ile aktif işbirliğindebulunulacak.

Yorumlar kapatıldı.