İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Radikal: Agassi rakip tanımıyor

Hewitt’in elenmesiyle tek favori konumuna yükselen Agassi, Grosjean’ı 3-0’la geçti.


MELBOURNE – Teniste sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan toplam 10.5 milyon dolar ödüllü Avustralya Açık’ın dokuzuncu gününde oynanan maçlarla erkekler ve bayanlarda ikişer yarı finalist belirlendi. Erkeklerde turnuvanın favorisi Lleyton Hewitt’in elenmesinden sonra, otoritelerin şampiyonluğa en yakın aday olarak gördükleri Andre

Agassi, Fransız Sebastien Grosjean önünde hiç zorlanmadı: 6-3, 6-2, 6-2. Turnuvanın 2 numaralı seribaşı olan tecrübeli raket, maçtan sonra “Tabii ki öncelikle kazanmayı düşünüyordum. Fakat böyle zorlu bir turnavada bir sonraki maça deponuzda benzinle çıkacak olmak da önemli. Bu açıdan, çeyrek final maçımın üç sette bitmesine sevindim” dedi.

Amerikalı raketin yarı finaldeki rakibi, turnuva başlarken kimsenin hesaba katmadığı bir isim: Güney Afrikalı Wayne Ferreira. Tam 11 yıldır Grand Slam turnuvalarında yarı finalist olma başarısını gösteremeyen Ferreira, dün üç set süren bir mücadelenin sonunda 4 numaralı seribaşı İspanyol Juan Carlos Ferrero’yu eledi: 7-6, 7-6, 6-1. ilk iki sette zorlanan ve ancak tie-break’te kazanabilen Güney Afrikalı, karşılaşmanın bitiminde duygularını “Kaybedecek hiçbir şeyim yoktu. Favori değilim ve rahatım. Sanırım, kariyerimin en iyi oyunlarını ortaya koyuyorum” sözleriyle ifade etti.

Venus ve Henin yola devam

Bayanlarda ise favoriler rahat kazandı. Amerikalı Venus Williams, bu yıl iyi maçlar çıkaran ve Melbourne’de final şansı verilen Slovak Daniela Hantuchova’ya set bile vermedi: 6-4, 6-3. Her maç biraz daha iyi oynadığı gözlenen Belçikalı Justine Henin-Hardenne ise, İspanyol Virginia Ruano Pascual’ı iki sette eledi: 6-2, 6-2. Dünün galibi olan iki bayan raket, yarın yarı finalde karşı karşıya gelecek.

Avustralya Açık’ta bugün de dört çeyrek final karşılaşması var: Erkeklerde David Nalbandian (Arj)-Rainer Schuettler (Alm) ve Yunus El Aynaoui (Fas)-Andy Roddick (ABD); bayanlarda ise Kim Clijsters (Bel)-Anastasia Myskina (Rus) ve Serena Williams (ABD)-Meghann Shaughnessy (ABD) mücadele edecekler. (Spor Servisi)

Yorumlar kapatıldı.